Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće: Zlato i bronza u Berkeley Springsu za tešanjske mineralne vode

Kupujmo domaće: Zlato i bronza u Berkeley Springsu za tešanjske mineralne vode

Piše i foto: Muhamed Čabrić Na ovogodišnjem Sajmu mineralnih voda u Berkeley Springsu, u američkoj saveznoj državi Virdžinija, tešanjske mineralne vode ponovo su dokazale svjetski kvalitet. U konkurenciji mineralnih voda prvo mjesto je osvojila voda „Tešanjski kiseljak“, kompanije „Zema“ iz Tešnja, dok je treće mjesto u istoj konkurenciji osvojila voda „Dobri kiseljak“, kompanije „Celvik“ iz Tešnja. Drugo mjesto je pripalo vodi iz Kanade, četvrto vodi iz Makedonije, a peto onoj sa Novog Zelanda.

“Mi smo 2008. i 2009. godine na ovom prestiznom takmičenju osvajali srebrne medalje. U međuvremenu smo nastavili sa razvojem i ulaganjima u tehnološki proces što je, evo, rezultiralo i znatno boljim kvalitetom našeg „Tešanjskog kiseljaka“. Mi smo, naravno ohrabreni i sada ponovo očekujemo da svi zajedno iskoristimo naš kvalitet i međunarodne uspjehe i napravimo značajniji pomak u ekonomskog smislu”, poručio je, nakon što je primio vijest iz SAD-a, Elvir Bećarević, direktor i vlasnik kompanije „Zema“ iz Tešnja.

Ova kompanija je na izvorištu Raduša 2004. godine izgradila savremenu punionicu kapaciteta 6.000 boca na sat u kojoj je trenutno zaposleno 30 radnika.

Na ovom takmičenju do sada je tri puta Zlatnu medalju u Tešanj donosila voda Oaza, Tešanjski kiseljak, jednom Dobri kiseljak, a srebrnim i bronzanim odličjima okitile su se i vode Princess i Tešanjski dijamant.

 antena-radio.ba 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top