Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće: Menprom – kvalitet i svjetski standard

Kupujmo domaće: Menprom – kvalitet i svjetski standard

Vjerujemo da kada bismo napravili anketu: koji vam prvo proizvod pada na pamet kada kažete halal, da bi najčešći odgovor bio: meso.

Obzirom da životinje u BiH prolaze kroz sva četiri godišnja doba, te ih se uzgaja u izvandrednim, prirodnim uvjetima, tako meso iz BiH ima komparativnu prednost u odnosu na druge halal proizvođače iz podneblja gdje oskudijevaju prirodnim resursima.

Jedna od kompanija koja se bavi mesnom industrijom je Mesna industrija Menprom, čiji proizvodi su provjerenog kvaliteta po međunarodnim, ali i po halal standardima.

ad9fc7bf-2139-43a0-8396-d7a70d2287f1menprom1TUZLANSKA SVJETSKA KVALITETA

Proizvesti domaći proizvod vrhunske kvalitete – jasna je vizija Mesne industrije Menprom, porodične kompanije osnovane 1998. godine u Tuzli.

Vrhunski mesni delikatesi od visokokvalitetnog pilećeg, goveđeg i purećeg mesa čine Menprom jednom od vodećih mesnih industrija u našoj zemlji.

Kombinacija prirodnih tradicionalnih ukusa i potvrđenog vrhunskog kvaliteta sa neprestanim ulaganjem u nova znanja i tehnologije, te širenjem i osavremenjavanjem proizvodnih kapaciteta rezultat su sve veće potražnje i interesa za našim proizvodima.

Potvrda rečenom su brojne medalje i plakete u njihovom posjedu sa Gradačačkog sajma, Sarajevskog Sajma Agro food, te Međunarodnog poljoprivrednog sajma Novi Sad, kao priznanje za sve što su godinama stvarali. Ipak, ono čime se posebno ponosimo je činjenica da su svojim kvalitetom stekli povjerenje naših kupaca i postali prepoznatljivo ime i brend u našoj zemlji.

PRVA KOMPANIJA SA HACCP CERTIFIKATOM

Na stalno rastuće zahtjeve za bezbjednošću hrane odgovaraju uvođenjem Međunarodnog standarda ISO 22 000-2005 u 2007. godini čime se proces proizvodnje mesnih prerađevina odvija na planski način, utvrđenim redoslijedom i pod planiranim i nadziranim uslovima, primjenjujući HACCP principe.

Menprom-Pollo-proizvodiTime su postali prva prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj certifikat.

Krajem 2008. godine uspješno su implementirali i HALAL certifikat u okvire naše proizvodnje. Pored certifikata, kontrola zdravstvene 

Opširnije na portalu Halal magazin:

Menprom – kvalitet i svjetski standard

 

Pratite Menprom na Fb:

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top