Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Krenuo 4. konvoj pomoći za Siriju: Emmaus uputio do sada 936 t. pomoći Sirije

Krenuo 4. konvoj pomoći za Siriju: Emmaus uputio do sada 936 t. pomoći Sirije

Pomoć je prikupljana je uz podršku Muftijstva banjalučkog i Muftijstva zeničkog, u organizaciji Medžlisa i građana sa tog područja. Pored njih akciju su podržali i Udruženje „Podrinje”-Srebrenik, Fondacija Muharem Berbić, „DMDE” d.o.o. Doboj Istok, te mnogi drugi pojedinci.

Na ispraćaju konvoja pored uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a prisustvovao je glavni imam Medžlisa IZ Ključ Ermin ef. Vučkić – izaslanik Muftije banjalučkog, i Fuad ef. Omerbašić glavni imam Medžlisa IZ Tešanj – izaslanik Muftije zeničkog.

„Za samo tri dana koliko je trajala ova akcija na području zeničkog muftiluka mogu iskazati da su se građani nadmetali u dobročinstvu da bi danas sa radošću uputili ovaj konvoj pomoći sirijskom narodu”, istakao je Fuad ef. Omerbašić.

„Drago nam je da ćemo ovim ljudima obezbijediti bar jedan obrok dnevno a u budućnosti ćemo nastojati da im pomognemo i na neki drugi način. Zahvaljujemo svim građanima koji su se i ovaj put solidarisali i pomogli našu humanitarnu akciju, koju ćemo nastaviti i u narednom periodu”, istiću iz MFS-EMMAUS.

Konvoj bi na tursko-sirijsku granicu trebao stići u utorak 16. maja 2017. godine a pratit će ga dva uposlenika MFS-EMMAUS-a i četiri predstavnika  muftijstava gdje je prikupljana pomoć kako bi i oni na neki način dali povratnu informaciju. Rezultat zajedničkih napora uposlenika MFS-EMMAUS-a i svih onih koji su na bilo koji način pomogli ovu humanitarnu akciju najbolje se vidi iz samih brojki:

MFS- EMMAUS je uključujući i današnji konvoj uputio 936 tona (39 šlepera) pomoći narodu Sirije:

-​826 tona brašna

-​52.015 litara ulja

-​17 paleta dječijih pelena

-​7 paleta tjestenine

-​6 paleta odjeće

-​2 palete džema

Dobro se boljim vraća!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top