Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Kreativnost na pederski način: Uoči Eurosonga u Beču postavljeni gej semafori

Kreativnost na pederski način: Uoči Eurosonga u Beču postavljeni gej semafori

U okviru priprema za ovogodišnje takmičenje za najbolju pjesmu na Eurosongu u Beču su postavljeni gej semafori, s ciljem da predstave koliko je ovaj grad otvoren za sve ljude

 

Predstavnici grada kažu i kako bi ove promjene mogle poboljšati sigurnost na cestama jer će privlačiti pažnju kako vozača tako i pješaka, piše portal Klix.ba.

Ukupno 120 semafora za pješake bit će zamijenjeno novim instalacijama koje pokazuju istospolne parove u standarnim bojama, crvenoj i zelenoj. 

Ovaj projekat je naljutio mnoge stanovnike ovoga grada koji su ustvrdili kako je novac bio potrebniji za dječija igrališta ili pomoć samohranim roditeljima a ne da se troši na besmislene stvari. 

No međutim, nadležni u upravi grada tvrde da zapravo ovi semafori imaju za cilj da unaprijede sigurnosno stanje u saobraćaju i to tako što će privlačiti pažnju pješaka i vozača. 

Inače Eurosong će se u ovom gradu održati 23. maja a u njoj će učestvoati 40 zemalja svijeta. Beč je ove godine domaćin takmičenja a nakon što je na prošlogodišnjem pobjedu odnijela Conchita Wurst koja(i) propagira istu ideju kroz muziku.

S obzirom na intezitet propagiranja “savremenih trenodava” u Bh. društva vjerovatno nećemo dugo čekati da nam se šareni semafori ukažu i u Sarajevu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top