Vijesti iz zemlje

Kraljevina Saudijska Arabija donirala 50 tona hurmi Bosni i Hercegovini

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Osama Al-Ahmadi danas je u Kulturnom centru Kralj Fahd uručio veliki broj paketa pomoći institucijama i humanitarnim organizacijama.

Povod dodjele 50 tona hurmi je predstojeći mjesec ramazan, a ova aktivnost je odavno postala tradicija u odnosima dvije države.

Al-Ahmadi istakao da se radi o programu donacije hurmi izuzetnog kvaliteta.

“Mi smo se danas ovdje okupili kako bismo pokrenuli projekt donacije 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta građanima Bosne i Hercegovine. Ovo je samo nastavak rada na polju unapređenja humanitarne situacije u svijetu”, kazao je.

Foto: Akos.ba

Dodaje da je pomoć namijenjena svim nivoima i kategorijama bosanskohercegovačkog društva.

“Kraljevina Saudijska Arabija ima svake godine ovakav običaj da organizuje program pomoći prijateljskim zemljama u svijetu na način da prezentira jedan od svojih najboljih tradicionalnih privrednih produkata, a to su hurme”, kazao je.

Kad su u pitanju prijateljski odnosi između dvije države, odnosno pomoći koju Saudijska Arabija pruža BiH, to je posebna i duga tema o kojoj se treba posebno razgovarati.

Osama bin Dakhil Al-Ahmadi imenovan je za novog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini krajem oktobra prošle godine.

Al Ahmedi je ranije obavljao funkciju otpravnika poslova u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u Švicarskoj.

Događaju su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice u BiH, odnosno Ureda za društvenu brigu, MDD Merhamet i drugih udruženja koje će u narednim danima realizovati podjelu hurmi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button