Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Koteks otvara pogon u Zavidovićima: 100 radnih mjesta ‘za početak’!

Koteks otvara pogon u Zavidovićima: 100 radnih mjesta ‘za početak’!

No, iz tešanjske firme kažu da nisu odustali od svojih planova te će ukoro biti otvoren pogon u kojem će za početak raditi 100 ljudi, s planom daljeg povećanja.

Proizvodnja se treba odvijati u nekadašnjem Krivajinom pogonu „Stoličara“. No, nakon što je Koteks kupio ovaj pogon, ispostavilo se da je objekat u dosta lošijem stanju nego što se očekivalo. Radovi su još u toku jer je potrebna kompletna izmjena infrastrukture.

O ovoj temi prije nekoliko dana su razgovarali načenik Zavidovića Hašim Mujanović i direktor Koteksa Haris Sejdić.

Iz Koteksa su istakli da će se za početak držati brojke od 100 radnika koju su naveli da potražuju u oglasu, ali da im je cilj da taj broj vremenom poraste. Naveli su i da su vrlo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Opštinom.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo prisustvom ovog privrednog društva na području opštine, te naglasio da Zavidovići žele da osiguraju svojim građanima normalna primanja i uslove za rad, te da izbjegnu iskorištavanje radnika „s kojim su se u posljednje vrijeme često susretali“.

Takođe, načelnik je kazao da Koteks d.o.o. može računati na svaki potrebni vid podrške i pomoći koji Opština Zavidovići može da im pruži.

biznisinfo.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top