U FokusuZdravlje

Koronavirus: ne opasniji od obične gripe?!

Koronavirus: kratka historija

Corona virus je jedna od mnogobrojnih vrsta virusa, poznatih još od 1960, koja je znatno manje opasna od mnogih drugih vrsta. U prijašnjem vremenu, tj. do prije 20-tak godina korona virus je bio praktično bezopasan, jer je izazivao posljedice samo lakše prehlade.

Obzirom da svi virusi vremenom mutiraju (i zbog toga se ne može steći stalni imunitet ni nakog vakcine niti preležane bolesti) tako je u posljednje vrijeme mutirao i koronavirus u više različitih oblika poput SARS-a, MERS-a i ovog zadnjeg Covid 19, koji može izazvati, ali isključivo kod osoba izuzetno slabog imuniteta i oslabljenih težim i hroničnim bolestima, teške oblike upale pluća koja tada završava letalno.

Međutim statistički i epidemološki gledano incidenca oboljevanja i letalnih ishoda ovog zadnjeg corona virusa je znatno manja u odnosu na druge oblike kao i druge viruse. Samo 3.4% pacijenata ustvari umire. Čak je opće-poznati virus influence koji izaziva klasičnu gripu više prisutan i izaziva veći broj letalnih ishoda, i to širom svijeta, i to ko god želi može dokumentovano provjeriti.

Prvo PRAVO rješenje:

Shodno dokazima iznesenim u ovom tekstu, sve što je zaista potrebno da učinimo u borbi protiv zloglasnog coronavirusa jeste da ojačamo imunitet, jer koliko god se pokušavali sačuvati sa vanjske strane nikada to potpuno ne možemo učiniti.

Jedan od najbržih i najefikasnijih načina da podignemo imunitet do samog vrhunca je pomoću čurekotovog ulja, za koje naš Poslanik, s.a.w.s. kaže da liječi “sve osim smrti”, koje ujedno ima i brojne medicinske dokaze na svojoj strani!

Čurekotovo ulje je izuzetno bogato svim potrebnim mineralima, vitaminima i hranljivim tvarima, te dovodi naš imunitet do samog vrhunca za samo 8 sedmica. Pored ovoga, posjeduje i prirodne antibalterijske sposobnost, te je zbog toga vrlo moguće i najbolji vid zaštite od ovog virusa, kao i od brojnih drugih bolesti!!

Također, medicinska istraživanja potvrđuju da osobe koje koriste ulje čurekota osjećaju više snage, elana i pozitivnog raspoloženja, te postaju otpornije i na druge bolesti kao što su rak, šećer, povišen pritisak itd.

Više o čurekotovom ulju saznajte na linku, gdje ujedno možete i naručiti:

Čurekotovo Ulje (El Hawag)

Svakako da dok traje prirodna terapija jačanja imuniteta čurekotovim uljem preporučujemo i dodatne mjere zaštite kao što su što češće pranje ruku, odjeće, izbjegavanje gužvi i metalnoh površina, uzimanje abdesta toplom vodom, te konzumaciju čajeva i toplih napitaka (koronavirus ne može podnjeti visoke temparature, a tekućina ne dozvoljava da se zadržava u dušniku.

Također preporučujemo med, hurme, voće i sve što dodatno pomaže da ojačamo imunitet, te pastu za zube od misvaka.

Ova pasta ima znatno veće i dugotrajnije antibakterijsko djelovanje od obične paste, te može da uništi bakcile koji se nastane u usnoj šupljini do 5 sati nakon upotrebe:

http://safaproduct.com/product-category/ljepotaizdravlje/

Napomena:

I za kraj, ne zaboravimo da je sve u Allahovim dž.š. rukama, te da je potrebno zaštititi se namazom, dovom i sadakom. Prema vjerodostojnim hadisima sadaka odklanja nedaće, liječi bolesti i produžuje život.

Naša sadaka može biti u materijalnom smislu ali i u vidu djeljenja korisnog znanja poput ovog teksta. Naš poslanik s.a.w.s. također nas podučava da ukoliko neko bude sebeb da se sačuva jedan život kao da je spasio cijeli svijet, zbog toga vas molimo da….

OBAVEZNO DIJELITE DALJE!!!

Vezani tekst:

7 preventivnih načina zaštite od korona virusa

Za Akos.ba priredili: Elvir Rujović i Ado Djulbey

Povezani članci

Back to top button