StipendijeVijesti iz svijeta

Konkurs za stipendije Diyaneta za medrese i teološke fakultete u Turkiye

- Prijave u okviru međunarodnog programa stipendiranja turske Fondacije Diyanet primat će se online na "diyanetburslari.tdv.org" sve do 15. marta

Svi zainteresovani za školovanje u medresama i na teološkim fakultetima u Turkiye, mogu od sutra, 1. februara, aplicirati za stipendije u okviru međunarodnog programa stipendiranja turske Fondacije Diyanet, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru programa koji se provodi u saradnji Ministarstva obrazovanja Turkiye, Uprave za vjerske poslove, Fondacije Diyanet i teoloških fakulteta u Turkiye, studenti iz inostranstva biće primani na međunarodne srednje škole “Imam hatip” (medrese) i teološke fakultete u toj zemlji u akademskoj godini 2022.-2023.

Studenti iz inostranstva mogu se prijaviti za stipendije u periodu od 1. februara do 15. marta 2022. godine. Prijave će se primati online na “diyanetburslari.tdv.org”, a sve detalje o procesu prijave studenti će moći pronaći na istoj adresi.

Ukupno 2.806 studenata iz 111 različitih zemalja nastavlja svoje obrazovanje na srednjoškolskoj, diplomskoj i postdiplomskom nivou kao stipendisti Fondacije Diyanet.

Do danas su ukupno 9.544 studenta završila međunarodne programe stipendiranja te vratilo u svoje zemlje. Ovi studenti djeluju u svojoj zemlji kao dobrovoljni promotori i ambasadori Turkiye.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button