Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Islamska ekonomija > Konkurs za dodjelu stipendija Islamic banking master studij

Konkurs za dodjelu stipendija Islamic banking master studij

ISLAMIC BANKING MASTER STUDIJ

BBI Banka i Ekonomski fakultet Sarajevo raspisuju konkurs za dodjelu stipendija sudentima koji žele upisati master studij „Islamic banking“ koji se realizira u saradnji sa University of Bolton iz Velike Britanije i BBI akademijom. Studij je na engleskom jeziku, traje dvije godine, a po uspješnom završetku studentima će biti dodijeljena dvojna diploma univerziteta u Sarajevu i Bolton univerziteta iz Velike Britanije.

Pravo na stipendiju imaju studenti iz Bosne i Hercegovine koji se upišu na master studij islamskog bankarstva na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Stipendije koje će biti dodjeljivane studentima u procentima iznose od 40% do 90% školarine. Način i dinamika dodjele stipendija će biti regulisana posebnom odlukom. Pravila, obaveze i dužnosti studenta u pogledu stipendija će se regulisati posebnim ugovorom između stipenditora, studenta i ekonomoskog fakulteta u Sarajevu.

Za ostatak školarine, koji je potrebno uplatiti tokom akademske godine, studenti će biti u mogućnosti da se prijave za aranžmane finansiranja obrazovanja BBI banke. Studenti su također slobodni da se prijave na druge programe stipendiranja, te na taj način sebi obezbijede dodatnu finansijsku podršku.

APLIKACIJA ZA STIPENDIJU

Studenti koji apliciraju za stipendiju, trebaju dostaviti slijedeće dokumente:

Kandidati zainteresovani za stipendiju trebaju podnijeti aplikaciju najkasnije do 19.10.2018. godine, pod nazivom “Poziv za stipendije – islamskog bankarstva”, mailom (na [email protected]) ili lično na adresu Skenderija 70/II, 71000 Sarajevo.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon +387 33 564 368 ili na e-mail [email protected]

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top