Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Konjički SurTec-Eurosjaj: Nove investicije i radna mjesta

Konjički SurTec-Eurosjaj: Nove investicije i radna mjesta

Nakon što je uspješno završila izgradnju pogona za zaštitu metala, uvođenje savremene tehnologije u proizvodni proces i zapošljavanje novih 55 radnika, kompanija SurTec-Eurosjaj iz Konjica nastavlja započete i ide dalje u nove investicije, kaže za poslovni portal Akta.ba Jasmin Badžak, direktor kompanije.

“Jedna od investicija je pri samom kraju, a do kraja godine idemo sa novim obukama, odnosno sticanjem osnovnih vještina za zvanje galvanizera za minimalno 35 ljudi koji će dobiti zaposlenje u novom pogonu tople cinčaone”, kaže Badžak, pojašnjavajući kako su u SurTecu svjesni da bez edukacije i ulaganja u nova zaposlenja ne mogu dalje pratiti trendove u oblasti autoindustrije u kojoj je Surtec- Eurosjaj mnogo prisutan.

U novoj cinčaoni će se moći pocinčavati konstrukcije dimenzija 9000x2800x2400. Toplim pocinčavanjem sistemom centrifuge nastoji se izbjeći što manja dorada na materijalima nakon pocinčavanja i uglavnom se primjenjuje na predmete manjih dimenzija. Posebno je pogodna za cinčanje šarafa, matica, lanaca, konzola, raznih nosača koji na sebi imaju rupe sa navojima.

Na izmaku još jedne poslovne godine Badžak kaže kako je zadovoljan, naročito odlukom od prije četiri godine, kada su se odlučili biti regionalni lider u površinskoj zaštiti. Danas to i jesu i u samom su vrhu u ovoj djelatnosti.

“Posla ima. Nismo direktni izvoznici iako se indirektno prisutni na evropskom tržištu zahvaljujući poslovima sa bh. kompanijama izvoznicima iz Tešnja, Goražda i Banjaluke”, ističe Badžak.

Kompanija naredne godine slavi 20 godina postojanja, koji će kako kaže Badžak biti obilježen upravo pod markentiškim trikom 20 20, odnosno 20 godina postojanja, 20 različitih tehnologija, kojim kompanija kao jedina u regiji odgovara na 20 različitih procesa.

Broj zaposlenih u kompaniji iz dana u dan raste, a najavljenim zapošljavanjem novih 35 radnika taj broj će se popeti na 205 zaposlenih radnika.

Kompanija mnogo drži do standarda (posjeduju ISO 9001:2008 i 14001:2004.), ekologije, edukacije zaposlenika i timskog rada.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com