Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Konjic: Otvorena 28. poslovnica BBI banke

Konjic: Otvorena 28. poslovnica BBI banke

Bukvić: Strategija BBI banke je razvoj BiH

U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera danas je u Konjicu u ulici Maršala Tita 35 otvorena poslovnica BBI banke. Simboličnim presjecanjem vrpce, filijalu su otvorili Emir Bubalo načelnik Općine Konjic  i Amer Bukvić generalni direktor BBI banke.

Načelnik je poželio dobrodošlicu BBI banci i izrazio nadu da će novi vid finansijskih usluga doprinijeti razvoju privrede Općine. Bubalo naglasio kako Općina ima razvijenu metalsku industriju, te da ima dosta potencijala u poljoprivrednoj proizvodnji.

„Sretni smo da je BBI banka otvorila svoju poslovnicu u našem gradu i nadamo se da će to biti dodatni doprinos za razvoj privrede, a posebno poljoprivredne proizvodnje“, kazao je Bubalo.

Poslovnica u Kaknju je 28 poslovna jedinica BBI banke u BiH, i nakon Mostara, druga u Hercegovini.  

„BBI banka počela je sa radom 2000 godine i nalazi se među deset najjačih banaka u BiH. Planiramo da u narednih tri do četiri godine postanemo, ako ne jedna od tri najveće banke, onda među prvih pet u našoj zemlji. Strategija razvoja BBI banke je Bosna i Hercegovina. Želimo ojačati privredu BiH i povezati  ovaj region sa zemljama odakle dolaze naši osnivači – zemljama Zaljeva“, izjavio je prilikom otvaranja Bukvić.

BBI banka je banka koja posluje u skladu s islamskim principima

„Iako u Evropi, u Velikoj Britaniji djeluju islamske banke, BBI banka je jedna od najjačih banka koje posluju u skladu s islamskim principima u ovom dijelu svijeta. Također, putem Sarajevo Business Foruma povezujemo domaće privrednike sa stranim investitorima. Upravo putem  Sarajevo Business Foruma BBI banka je pokrenula sa investitorom iz Dubaija veliki poljoprivredni projekat čiji je investicijski fond 100 miliona eura. Ovom prilikom pozivam zainteresovane poljoprivrednike da se obrate BBI banci da zajednički radimo na razvoju poljoprivredeu BiH“, naglasio je Bukvić

Poslovnica BBI banke u Konjicu novi je savremeno uređeni centar za područje općine Konjic  koji će zadovoljavati sve standarde poslovanja. Smještena u centru Konjica, a pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica u skladu s islamskim principima.

BBI banka djeluje u 28 filijala/poslovnica širom BiH, a u narednom periodu planiran je nastavak širenja mreže u oba entiteta u Bosne i Hercegovine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com