Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Kompletirano je 4. kolo BH Telecom Fair play lige: Poznati učesnici druge faze takmičenja

Kompletirano je 4. kolo BH Telecom Fair play lige: Poznati učesnici druge faze takmičenja

11. Juli bolji od Pozitive, Kovači od Nedžarića. U nedjelju, 27.12.2015. godine, utakmicama u grupama A i B, kompletirano je četvrto kolo BH Telecom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Nedžarići – Kovači ( 0: 3) ,
Demus- Dobrinja : Caffe Libris Baščaršija (5:0), 
Svitanje-Stari Grad : SD Nedžarići- Zamm mC ( 0: 9), 
Pozitiva Sarix- Zabrđe : MNK. 11 Juli Srebrenica (0:3).

U derbiju 3 kola, sastale su se ekipe „ Pozitive“ i MNK. 11 Juli Srebrenica. Utakmica koja je odlučivala o prvom mjestu u grupi B te je sa razlogom ponijela epitet derbi kola. Od samog početaka gledali smo opreznu igru sa obje starne gdje se više čekala greška protivnika. Tvrde i bez velikih prilika prvo poluvrijeme je završeno bez golova. U drugom poluvremenu, „11.Juli“ je ušao dosta odlučnije i sa većom željom. Od početka drugog poluvremena su nametnuli svoj stil te su hrabrom igrom uspjeli postići gol koji je donio veliko samopouzdanje ekipi 11. Jula. Do kraja utakmice uspjeli su postići još dva gola i sasvim zasluženo su ostvarili veliku pobjedu koja ih dovodi do prvog mjesta u grupi.
Do ovog kola ekipa Pozitive je važila za jednog od favorita i sigurno da će morati što prije zaboraviti ovaj poraz i okrenuti se sljedećoj fazi takmičenja.
U istoj grupi B, utakmica između ekipa Demus- Dobrinja i Caffe Libris Baščaršija je registrovana službenim rezultatom 5: 0 zbog nedolaska ekipe Caffe Libris.

U grupi A, utakmica između Nedžarića i Kovača je trebala biti jedan od derbija. Na nesreću ekipe Nedžarića, glavni igrači su povrijeđeni, tako da nisu mogli pružiti više od časnog poraza. S druge strane, pojačana ekipa Kovača, podiže formu i sigurno će svim ekipama biti težak protivnik u daljoj fazi takmičenja.
U drugoj utakmici grupe, SD Nedžarići Zamm mC je u više revijalnoj nego takmičarskoj utakmici ubjedljivo savladao ekipu Svitanja i na taj način obezbjedio dobru poziciju pred drugu fazu takmičenja.

Odigrane su utakmice u Junior cup-u:

Elektron vs GHB Medresa (8:2), 
Perzijsko-Bosanski Koledž – Prva Bošnjačka Gimnazija ( 4:2 ).

Fotofrafije i video zapise sa utakmica možete pogledati na službenoj stranici lige fairplay.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top