Sportske novosti

Kompletirano 4. kolo BH Telecom Fair Play lige: Favoriti ubjedljivi, Krajina bolja od Gazija

U nedjelju 13.12.2015. godine , utakmicama u grupama C i D kompletirano  4  kolo BH Telecom Malonogometne lige Fair Play.

Postignuti su sljedeći rezultati:
Gazi Husrev-Beg: Krajina (1:3),
Nova Ambienta-Saraj polje : Bianco Azzuri-Šip (9:2),
FIN : Penny Vogošća (5:4),
Džemat Bojnik : Grbavica I (2:4).

U prvoj utakmici , ujedno i derbiju dana, sastale su se ekipe Gazi Husrev-Beg i Krajina gdje su obje ekipe tražile pobjedu za nova tri boda i siguran prolazak u dalji tok takmičenja. U jako čvrstoj utakmici bolje su se snašli igrači Krajine koji su pokazali da će ove sezone igrati jednu od vodećih uloga u ligi. U prvom poluvremenu se većinom igralo na sredini terena sa ponekom šansom na obje strane. Obje ekipe su iskoristile po jednu šansu i pretvorile u gol te su prvo poluvrijeme završili rezultatom 1:1. U drugom poluvremenu, ekipa Krajine koristi svoju širinu na klupi koju imaju i konstantnim izmjenama i nametanjem tempa su uspjeli da ”slome” protivnika i postignu još dva gola te su na kraju utakmicu riješili rezultatom 3:1.

U drugoj utakmici su se sastale ekipe Nova Ambienta-Saraj polje i  Bianco Azzuri-Šip. S obzirom na do sada prikazano ekipa Nova Ambienta-Saraj polje je važila za apsolutnog favorita. Već od samog starta ekipa Nova Ambienta-Saraj polje je krenula jako i već u prvih 10  minuta imala prednost od 4:0. Do kraja poluvremena su postigli još dva gola i poluvrijeme je završeno rezultatom 6:0. U drugom poluvremenu je ekipa Nova Ambienta-Saraj polje smanjila intenzitet  te je i s tim intenzitetom uspjela postići još tri gola, ali su dali protivniku šansu što su oni iskoristili i postigli dva gola. Tako je Nova Ambienta-Saraj polje ostvarila još jednu ubjedljivu pobjedu i približila osvajanju prvog mjesta u grupi.

U trećoj utakmici dana sastale su se ekipe FIN i Penny Vogošća. FIN je u ovu utakmicu ušao kao apsolutni favorit s obzirom na dosadašnje rezultate. Međutim, nisu prikazali toliko nadmoć na terenu kako to na papiru stoji. Naime, ekipa FIN je jako dobro otvorila utakmicu i povela sa 2:0, ali da im neće biti lahko pokazali su igrači ekipe Penny Vogošća koji su uspjeli da izjednače rezultat do kraja prvog poluvremena. U drugom , rezultatski neizvjesnom poluvremenu, ekipa FIN je uspjela postići 3 gola dok je ekipa Penny Vogošća uspjela postići 2 gola i tako je konačan rezultat glasio 5:4  u korist ekipe FIN. Ovom pobjedom ekipa FIN je zauzela prvu poziciju u grupi, dok ekipi Penny Vogošća ostaje nada da će u posljednjem kolu uspjeti doći do prvih bodova i tako obezbijediti prolazak u dalju fazu takmičenja.

U četvrtoj utakmici dana sastale su se ekipe Džemat Bojnik i Grbavica I. Ekipa Džemat Bojnik je u ovoj utakmici željela da popravi svoj dojam koji su do sada ostavili u ligi te su tražili svoje prve bodove, dok je ekipa Grbavica I tražila svoju treću pobjedu i time se približila osvajanju prvog mjesta u konačnici. U prvom poluvremenu  ekipa Grbavica I je bila nesto konkretnija , ali je rezultat na kraju poluvremena bio 1:1. U drugom poluvremenu ekipa Grbavica I je uspjela da postigne 3  gola dok je ekipa Džemat Bojnik uspjela postići 1 gol i tako je konačan rezultat bio 4:2 u korist ekipe Grbavica I. Ovom pobjedom ekipa Grbavica I je nagovijestila svoju kandidaturu za najbolju ekipu u grupi C, dok ekipi Džemat Bojnik predstoji još jedna utakmica gdje će direktno odlučivati o svojoj sudbini i nastavku takmičenja.
U ovom kolu slobodne su bile ekipe Balmed – Dobrinja 5 u grupi C i Grbavica Maytex u grupi D.

Strijelci :

Gazi Husrev-Beg: Krajina (1:3)

Jasmin Imširović (1) – Ajdin Bektaš (2), Haris Mehić (1).

Nova Ambienta-Saraj polje : Bianco Azzuri-Šip (9:2)

Omer Hopić (3), Mirnes Salihović (2), Faris Godinjak (1), Haris Peljto ( 1), Anid Mašić (1), Vildan Husomanović (1) – Ajdin Pašić (1), Ahmed Halilović (1).

FIN : Penny Vogošća (5:4)

Nazif Prentić (2), Kenan Bajrić (2), Asmir Neimarlija (1) – Sulejman Kos (2), Samir Hruljević (1), Mevsud Polovina ( 1).

Džemat Bojnik : Grbavica I (2:4)

Edis Džanko (1), Nihad Kadrić (1) – Semir Kurić (2), Hamza Hamzić (1), Nermin Suljović (1) .

Kompletirano je i treće kolo u Junior cup-u. Postignuti su sljedeći rezultati:

11. Juli Srebrenica : Elektron ( 5:4),
Gazi Husrev-begova medresa : Prva Bošnjačka gimnazija ( 9:1).

Strijelci:

11. Juli Srebrenica : Elektron ( 5:4)

Adis Ćesko (1), Ramiz Bulagić (1), Senudin Hasanović (1),Armin Mešić (agg 1),Armin Šito (1)- Harun Kurtić (2), Adnan Mešić (2).

Gazi Husrev-begova medresa : Prva Bošnjačka gimnazija ( 9:1)

Jasir Kovačević (3), Alija Mehić (2), Almin Podrug (2), Emir Mehanović (1), Ahmedin Hurić (1) – Admir Avdić (1) .

Povezani članci

Back to top button