Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Kolektivno vjenčanje u Travniku povodom Dana općine: Deset mladih parova izreklo sudbonosno “da”

Kolektivno vjenčanje u Travniku povodom Dana općine: Deset mladih parova izreklo sudbonosno “da”

Oni su pred rodbinom i prijateljima izrekli svoj pristanak za zajednički život u dobru i zlu te su nakon toga prisustvovali maloj svečanost u holu zgrade općine. Zajednička vjenčanja bila su predviđena za Stari grad, ali je zbog loših vremenskih uvjeta organizator odlučio da to bude ipak, u velikoj sali Općine Travnik.  U okviru Dana općine Travnik danas je organizirano zajedničko vjenčanje deset mladih parova iz gotovo svih općina Srednjobosanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su pred rodbinom i prijateljima izrekli svoj pristanak za zajednički život u dobru i zlu te su nakon toga prisustvovali maloj svečanost u holu zgrade općine. Zajednička vjenčanja bila su predviđena za Stari grad, ali je zbog loših vremenskih uvjeta organizator odlučio da to bude ipak, u velikoj sali Općine Travnik.

“Naše vjenčanje, odnosno ulazak u brak okrunili smo zaista lijepom atmosferom zajedno s drugim mladim parovima. Mislim da su ovakva vjenčanja lijepa prilika za nas mlade, ali i za građane Travnika da uživaju u ovom događaju. Ja i moja Emina zabavljali smo se godinu dana. Radimo oboje pa se nadam lijepom životu” izjavio nam je Elmedin Muratović iz Viteza.

Njegova supruga Amina Muratović rođena Čišić dodaje:”Mi smo imali jako romantična druženja do današnjeg vjenčanja i raduje me da je i ovo bilo lijepo i romatnično”.

Elvedin Suljić i Fada Begić svoj brak su okrunili vjenčanjem na koje su doveli i dvogodišnju kćerkicu.

“Dosta je bilo pet godina zajedničkog života bez “papira”. Danas smo to okrunili na najljepši način, a iz te naše dosadašnje izvanbračne zajednice rodila se i jedna lijepa djevojčica koja je danas ovdje sa nama” govori nam Elvedin Suljić.

Njegova sada vjenčana supruga Fada koja je uzela muževo prezime dodaje:”Ljubav nas je održala ovih pet godina i ova naša kćerkica”.

“Nadam se i vjerujem i dalje u tu čarobnu riječ ljubav”, kaže za Anadolu Agency Fada Suljić.

Sanjin Hasanbašić i Selma Kavazović također su zadovoljni što su bili dio zajedničkog vjenčanja u povodu Dana općine Travnik.

“Smatramo da je ovo pozitivna stvar i da imamo priliku na neki načni dati i svoj doprinos obilježavanju Dana općine.Što se tiče naših planova u budućnosti ima ih mnogo, ali najvažnije je da oboje radimo i da se volimo” rekao je za Anadolu Agency Sanjin.

Zajedničkom vjenčanju u sali općine Travnik prisustvovalo je više od dvije stotine rođaka i prijatelja mladenaca, te građana Travnika.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top