Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kolekcija Elle MS&WOOD-a uvrštena u kategoriju «Best of Best»

Kolekcija Elle MS&WOOD-a uvrštena u kategoriju «Best of Best»

Najvišu ocjenu «Best of Best» dobije samo 30 od nekoliko hiljada proizvoda koje svake godine ocjenjuje žiri sastavljen od najeminentnijih stručnjaka za dizajn i kvalitet Sajma u Kelnu.

«To što smo ponovili prošlogodišnji uspjeh pobijedivši ponovo u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i sto na Međunarodnom sajmu u Kelnu (IMM Cologne), bio je uspjeh koji se nije desio u 100 godina postojanja Sajma. Međutim, ulaskom u krug Top 30 najboljih sa nagradom ‘Best of Best’, najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu, mi smo dokazali da smo na tronu proizvođača visokokvalitetnog namještaja.

Ovo je veliki, možda do sada i najveći uspjeh bosanskogercegovačke industrije namještaja, jer drvo je bosansko, dizajneri su iz BiH, majstori i menadžeri su također iz BiH», izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.
Stolicu i sto iz kolekcije Elle fojničkog proizvođača dizajnirala je sarajevska dizajernica Nataša Perković, a nagrađeni su u kategoriji pobjednika Iconic Awards: Interior Inovation Winner.
Podsjećamo da je MS&WOOD i prošle godine na ovom sajmu nagrađen istim nagradama za stolicu i sto iz Primum collection 2016, koju je dizajnirao Ado Avdagić. Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, uslijedilo je uvrštavanje nagrađene kolekcije na Triennale umjetnosti i dizajna u Milanu.
mcm.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top