Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Koalicija ”Pod lupom”: Izbori u Stocu protiču bez većih problema

Koalicija ”Pod lupom”: Izbori u Stocu protiču bez većih problema

Izborni proces u Stocu protiče bez većih problema, uz uočene manje nepravilnosti, izvijestili su posmatrači Koalicije ”Pod lupom”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Do 15 sati posmatrači su uočili dvije nepravilnosti koje su na vrijeme spriječene, a uložena je i jedna primjedba u Zapisnik o radu biračkog odbora.

Posmatrač Koalicije je uložio primjedbu u Zapisnik o radu biračkog odbora na biračkom mjestu 176A007 (Dom Bobanovo) gdje je stranački posmatrač pružio pomoć glasaču pri glasanju, što nije dozvoljeno.

Na biračkom mjestu broj 176A014 (Rivine 2) glasač je pokušao iznijeti glasački listić za općinsko vijeće, a što je posmatrač Koalicije ”Pod lupom” primijetio te obavijestio birački odbor koji je odmah reagovao, te je sačinjena i službena zabilješka o ovom slučaju.

Pored toga na biračkom mjestu gdje se glasa sa nepotvrđenim glasačkim listićima 176ANNN (Osnovna škola Stolac), glasač je fotografisao glasački listić, što takođe nije dozvoljeno.

Mobilni tim Koalicije ”Pod lupom” je do sada obišao osam biračkih mjesta. Pored gore navedenog, zabilježeno je više slučajeva porodičnog glasanja, te okupljanje veće grupe osoba ispred nekolicine biračkih mjesta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top