Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Knjige Alije Izetbegovića uskoro i na audio snimcima: Cilj je približiti ljudima njegovu misao

Knjige Alije Izetbegovića uskoro i na audio snimcima: Cilj je približiti ljudima njegovu misao

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe na mezarju Kovači u povodu 90 godina od rođenja prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića, govorio je i o projektu koji kreće sa realizacijom o djelu i liku rahmetli Alije

 

 Knjige prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića uskoro će se naći i na audio snimcima, javlja Anadolu Agency (AA).

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe na mezarju Kovači u povodu 90 godina od rođenja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, govorio je i o projektu koji kreće sa realizacijom o djelu i liku rahmetli Alije Izetbegovića.

Kako je kazao, riječ je o pet-šest sati audio-materijala, odnosno isječaka iz knjiga Alije Izetbegovića.

“To će čitati probrani glumci i mislim da ćemo to uspjeti završiti do 19. oktobra, dana kada je preminuo prije 12 godina. Tako da će i ovo približiti ljudima Alijinu misao koja je bila jaka, kada je budemo ponovo na ovaj način prezentirali. Devet godina je proveo u zatvorima, a osam u ratovima. Imao je baš ovako težak, ali junački život”, rekao je Bakir Izetbegović.

Rahmetli Alija Izetbegović autor je većeg broja publicističkih radova i studija, te knjiga “Islam između istoka i zapada”, “Problemi islamskog preporoda” i “Islamska deklaracija”. Ove knjige prevedene su na nekoliko jezika i objavljene u više zemalja. Objavio je knjigu “Moj bijeg u slobodu” 1999. godine, a 2000. godine knjigu “Sjećanja” (autobiografski zapis). 2004. su objavljena sabrana djela Alije Izetbegovića u 10 tomova.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top