Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Klasov Bosanski lokum „osvaja“ Srbiju

Klasov Bosanski lokum „osvaja“ Srbiju

Plan za 2014. godinu je plasman 115 tona Bosanskog lokuma u Srbiji

 

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas uspješno je i ove godine plasirala jedan od svojih najpoznatijih brandova Bosanski lokum na tržište Srbije.
Do sada je u 2014. godini realizirano 55 tona Bosanskog lokuma, a do kraja godine predviđen je izvoz dodatnih 60 tona. Lokumi se u Srbiji prodaju na preko 4.500 prodajnih mjesta uz podršku reklamne kampanje, degustacija, i drugih vidova unaprijeđenja prodaje.
 Planiramo u ovoj godini u Srbiju izvesti ukupan 115 tona Bosanskog lokuma. Povratne informacije su izvanredne, i ljudi u Srbiji reaguju odlično na Bosanski lokum. Plasman Bosanskih lokuma na tržište Srbije realiziran je u okviru naše saradnje koju smo obnovili sa Atlantic Group“, riječi su Muamera Valjevčića, šefa Odjela izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.
 Iduće godine očekuje se povećanje obima realizacije ovog proizvoda na srbijanskom tržištu, kao i dodatan plasman Klasovog Zlatnog lokuma.
Protekle sedmice nakon dvije godine krenule su i prve isporuke Bosanskog lokuma i u Hrvatsku.
Bosanski lokum se u Klasu počeo proizvoditi prije skoro 40 godina, a pravi se po originalnoj recepturi od pšeničnog brašna, šećera i maslaca.
Pored klasičnog ukusa, Klas je razvio i dodatne linije proizvoda sa dodatnom količinom maslaca pod brandom Zlatni lokum i sa okusima oraha, lješnjaka, i čokolade.

Ovaj proizvod kao i drugi Klasovi brendovi ima halal certifikat.

 

Akos.bA
 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top