Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Klas lansirao na tržište prve domaće tortice: „Sarko tortice“ sa pet okusa

Klas lansirao na tržište prve domaće tortice: „Sarko tortice“ sa pet okusa

Realizacija Klasovih industrijskih kolača predvođenih brandom “Sarko” uvećana u 2014. godini za 150 posto u odnosu na 2013.

 

– Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo lansirala je na tržište novi proizvod. Riječ je o „Sarko torticama“ sa pakovanjem od 450 g, u pet različitih okusa: marelica, višnja, narandža, kakao i vanilija.

– „Sarko tortice“ su prve domaće tortice i najnoviji Klasov proizvod u kategoriji industrijskih kolača. Cijena je veoma konkurentna, a kvalitet vrhunski. Kompletan proizvod je djelo Klasovih stručnjaka i, nakon rolata, tortice predstavljaju novu vrijednost Klasovom brandu „Sarko“ čija potražnja na tržištu je pozitivno iznenadila sve nas. „Sarko torticama“ smo najavili početak jednog velikog projekta inovacija u Klasu u ovoj godini, sa krajnjim ciljem jačanja brandova i udjela u tržištu, riječi su Rusmira Hrvića, direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

U protekloj 2014. godini sa ukupnom proizvodnjom od preko 344 tone, zabilježeno je povećanje realizacije Klasovih industrijskih kolača predvođenih brandom “Sarko”, i to za 150 posto u odnosu na 2013. godinu.

Testiranje novog proizvoda obavljeno je u Klasovoj laboratoriji za kvaliet, uz najviše svjetske standarde i kriterije. U samom startu planirano je pozicioniranje proizvoda na oko 4.000 prodajnih mjesta na domaćem tržištu, dok se već sada bilježi povećan interes inozemnih kupaca.

Od marta ove godine, Klas je dio AS GROUP koja zapošljava ukupno 2.800 radnika i u okviru koje uz Klas d.d. Sarajevo, posluju kompanije AS d.o.o. Jelah, Vispak d.d. iz Visokog, Oaza d.o.o. Tešanj, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače – Tuzla, Napredak d.d. Tešanj, Fortitudo d.o.o. Travnik, i Vemal d.d. Tešanj.

 

Kupuj domaće – gradi BiH!

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top