Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Ekologija > KJKP RAD: Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području Kantona Sarajevo

KJKP RAD: Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području Kantona Sarajevo

Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada počinje 08.10.2016. godine a završava 04.11.2016. godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani vikendom tj. subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice tj. od ponedjeljka do petka mi preuzimamo obavezu da ga prikupimo i odložimo.

Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija. Spisak lokacija će biti dostavljen u mjesne zajednice.

Napominjemo da su ovo dani iznošenja kabastog otpada po Općinama i molimo da svim mogućim sredstvima informisanja obavijestite građane o terminima kao i o nedozvoljenom odlaganju kabastog otpada ostalim danima.

U cilju što boljeg informisanja građana pored printanih, angažovat ćemo i elektronske medije, a informacije se mogu pronaći i na našoj web strani www.rad.com.ba.

Naše preduzeće će nastojati da sa svojim kapacitetima prikupi sav kabasti otpad sa jedne općine u toku sedmice.

Nadamo se da ćemo ovim načinom iznošenja i prikupljanja kabastog otpada poboljšati akciju i da će građani biti zadovoljniji, saopćeno je iz KJKP “RAD”.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top