Vijesti iz svijeta

Khan: Biću glas Londona, ne samo muslimana

Khan je u izjavi za medije u srijedu izrazio nadu da će biti najbolji gradonačelnik kojeg je ikada imao London, grad u kojem žive siki, muslimani, kršćani, hindusi i drugi   Novoizabrani gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio je kako želi biti glas grada, a ne etiketiran kao glasnogovornik muslimana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Khan je u izjavi za medije u srijedu izrazio nadu da će biti najbolji gradonačelnik kojeg je London ikada imao, grad u kojem žive siki, muslimani, kršćani, hindusi i drugi.

Khan je kazao kako razumije da ima odgovornost, podsjećati ljude da je islam kompatibilan sa zapadnjačkim liberalnim vrijednostima, navodeći da je siguran da govori u ime mnogih u britanskoj prijestolnici.

“Govorom u ime Londona”, istakao je gradonačelnik tog grada, koji se posljednjih dana našao i u centru pažnje američke predsjedničke kampanje nakon što je Donald Trump, koji je predložio da se zabrani ulazak muslimana u zemlju, rekao da bi u slučaju Khana mogao napraviti izuzetak.

Khan je povodom toga izjavio da se ne radi o njemu, već o njegovim prijateljima, porodici i svakom ko je “sličnog porijekla, bilo gdje u svijetu”.

“Trumpovi neznalački pogledi na islam mogli bi učiniti naše zemlje manje sigurnim”, rekao je Khan.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button