Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Karman: Ali Abdullah Saleh koristi pokret Houthi kako bi sebe predstavio kao spasioca Jemena

Karman: Ali Abdullah Saleh koristi pokret Houthi kako bi sebe predstavio kao spasioca Jemena

Jemenska aktivistica Tawakul Karman – dobitnik Nobelove nagrade za mir – uputila je oštru kritiku svrgnutom jemenskom predsjedniku Ali Abdullah Salehu, rekavši da on ohrabruje članove pokreta Houthi preko svojih ljudi i pristaša, dajući im priliku u mnogim pokrajinama kako bi se predstavio u kasnijoj fazi kao spasitelj Jemena od opasnosti zvane Houthi.

Agencija je citirala Kermanovu koja je rekla da to neće zavarati ljude u Jemenu .. istaknuvši da su do ovog trenutka Houthi još uvijek samo sredstvo u rukama Ali Saleha I da ima mnogo dokaza za to.

Prema Kerman, među tim dokazima je, na primjer, da su Saleh i svi njegovi interesi i interesi svih njegovih saradnika, njegovih pomoćnika i njegove familije sigurni od članova pokreta Houthi te da on nije pretrpio nikakav izazov ili prijetnju ili oduzimanje imovine, što se dogodilo s njegovim političkim protivnicima!

 

Karman je također istakla da će naoružane milicije Houthi napustiti sve ulice jemenskih gradova i sve pokrajine Republike, i da za njih ne postoji druga opcija u ovom trenutku.
 

Izvor: fj-p.com

Prevod: Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top