Sportske novosti

Karađoz-begova medresa najbolja srednja škola u futsalu na nivou grada Mostara

Sportski savez Grada Mostara već godinama organizuje takmičenje u različitim sportovima za učenike osnovnih i srednjih škola našeg grada. Jedno od takmičenja je i takmičenje u futsalu, koje se i ove godine održalo između učenika srednjih škola koje rade i po bosanskom i po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Takmičenje je otpočelo u mjesecu septembru i okupilo je oko 20 ekipa iz srednjih škola našeg grada, a finalna utakmica odigrala se 4. oktobra 2018. godine.
Nakon grupne faze, četvrtfinalnih i polufinalnih utakmica, u finale su se plasirale ekipe Karađoz-begove medrese i  Srednje elektrotehničke škole Mostar.

Sve utakmice su, kao i ona finalna, odigrane na Malonogometnom stadionu „Kantarevac“, a u finalu je ekipa Karađoz-begove medrese bila bolja i savladala ekipu Srednje elektrotehničke škole Mostar. Tom pobjedom  ekipa Karađoz-begove medrese je ponijela titulu najbolje srednje škole u gradu Mostaru kada je u pitanju takmičenje u futsalu, a koje organizuje Sportski savez Grada Mostara za sve škole – i one koje rade po bosanskom i one koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Ekipu naše škole predvodio je mr. Ernad Čajdin, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, koji je kao njihov trener uspio dovesti ekipu Karađoz-begove medrese do pobjedničkog trona. Pobjedničku ekipu su činili: Mehmed Karaga, Jusuf Mičijević, Osman Omerović, Merzuk Bećirović, El-Kerim Dželilović, Benjamin Alam, Bakir Bašić, Rijad Husović, Jusuf Buljubašić, Tarik Džemić, Mirza Merzić, Armin Mulasalihović, Izet Beširović i Mahir Ravkić.

Finalnu utakmicu pratili su i članovi nastavnog i odgojnog aktiva Karađoz-begove medrese, predvođeni direktorom profesorom hafizom Aidom Tulekom, te veliki broj učenika Karađoz-begove medrese.

Osvajanje takmičenja u futsalu na nivou grada na Neretvi posebna je radost i članovima ekipe, profesoru Čajdinu, ali i cjelokupnom kolektivu Karađoz-begove medrese i ono je samo podstrek da budući rad sa tom sjajnom sportskom ekipom bude još bolji i sa još više uspjeha.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close