Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kanton Sarajevo i BBI banka zajedno potiču razvoj male privrede

Kanton Sarajevo i BBI banka zajedno potiču razvoj male privrede

Zajedno do radnih mjesta

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici prihvatila Izmjene programa utroška sa kriterijima raspodjele sredstava kroz projekt “Poticaj razvoju male privrede” za 2016. godinu po kojem će ovim privrednim subjektima biti omogućeno dobijanje kredita po povoljnim kreditnim uslovima i u što kraćim rokovima putem odabrane banke.

Na ovaj način će biti omogućeno pojedinačno kreditiranje u iznosu do 1.000.000 KM sa maksimalnim rokom otplate u zavisnosti od visine kreditnog zahtjeva od 36 do 84 mjeseca.

Nakon provedene procedure odabira najpovoljnije banke, Vlada je donijela Odluku o zaključivanju Ugovora o poslovnoj saradnji između Ministarstva privrede i Bosnia Bank Internacional.

Zaključivanjem ovog ugovora Vlada KS omogućava da se korisnicima kredita koji se realizuje putem BBI Banke subvencionira dio kamatne stope na odobrena kreditna sredstva. Za ovu namjenu izdvojeno je 1.930 000 KM. Postupak odabira korisnika vršit će se u skladu sa pomenutim ugovorom s tim da će prioritet u ostvarivanju ovog prava imati privredni subjekti proizvodne, a posebno izvozno orjentisane djelatnosti.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top