Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Kako pronaći profesionalni tretman hidžame u Hrvatskoj?

Kako pronaći profesionalni tretman hidžame u Hrvatskoj?

Hidžama je jedna od tradicionalnih metoda liječenja koju je Poslanik, a.s., preporučio.

Pored šerijatskih preporuka ova metoda liječenja obavezuje onog koji je izvršava poznavanje medicine, kako ne bi bilo ugroženo zdravlje pacijenta.

S obzirom da je hidžama postala zadnjih godina vrlo popularna među javnim ličnostima, sportašima, uspješnim pojedincima, sa druge strane se javio veliki broj osoba koje nude uslugu hidžame sa malim ili nikakvim znanjem i iskustvom iz medicine.

Hidžama koliko je efikasna toliko je i opasna za zdravlje u koliko ju izvodi nestručna osoba. Danas postoje certifikati za hidžamu koji se dobijaju od beauty centra. Osobe koji nisu završili medicinsku edukaciju nisu stručnjaci za hidžamu pa samim tim osobe sa ovakvim malim znanjem o hidžami mogu samo naštetiti osobi prilikom izvođenja hidžame.

Država nažalost još uvjek nema mehanizme da uspostavi red u ovoj branši, tako da trpe pacijenti.

Hidžama je jedna metoda terapije tako da onaj koji izvodi hidžamu je na istom nivou kao liječnik medicine.
Neki od uslova koje mora imati onaj koji izvodi hidžamu:

1) medicinski fakultet

2) fakultet alternativne medicine

3) fakultet za fizikalnu terapiju

(Fetva broj 15348)

Poseban problem sa dostupnošću ove preventivne metode liječenja jest u društvima gdje su muslimani manjina.

Hidžama u Zagrebu

U susjednoj Hrvatskoj usluge tretmana hidžamom nudi Dr. Sherif Mohammed Askar, E.M.

On za sad jedini licencirani terapeut hidžamom (capping) na području Hrvatske. Licencu za njegov rad izdaju HUPED i sejh Khalid Al Hebshi iz Sadijske Arabije.

Rođen u Kairu (Egipat), osnovnu školu završava 1992. godine te upisuje srednju školu prirodnih znanosti biologije, fizike, kemije i matematike. Nakon završetka srednje škole, upisuje pedagoški fakultet, smjer prirodnih znanosti i edukacije u Kairu (Egipat).

Završava fakultet 1999. g. i odmah se zapošljava kao nastavnik na institutu Al-Azhar. Uspješno brani magistarski rad 2002.g. iz psihologije u Kairu. Iste godine upisuje edukacijski program ECDL, a inženjerstvo za internet mreže završava 2008. g. i punih šest godina radi u struci.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj završava alternativnu medicinu po Londonskom programu, dobija licencu i dozvolu za rad (2016.) na polju egzorcizma od HUPED-a. Sljedeće godine, 2017., uspješno polaže ispit iz predkliničke i kliničke medicine te dobiia dvije značajne idžaze (dozvole), onu za ispravan način učenja rukje i tretiranja pacijenta tokom rukje od šejha Khalida Al Hebshi-ja iz Rijada te za ispravno učenje Kur’ana od šejha Hamed Chary Rahim-a iz Medine. Rukjom (egzorcizam) se intenzivno i službeno bavi šest godina.

24.01.2020. g. nakon višegodišnjeg istraživačkog i terapeutsko iscjeliteljskog rada dobiva najviše stručno priznanje u području energetske medicine te postaje DOKTOR ENERGETSKE MEDICINE i prirodne medicine i član APED-a kao predavač i voditelj ŠKOLE HIJAMA CUPPING TERAPIJE.

PREGLED KLIJENTA PO DOLASKU

Tretman klijenata u našem centru se sastoji prvo od pregleda klijenta, zatim analize stanja te određivanja terapije koja se određuje ovisno o vrsti i težini slučaja.

Ukoliko je klijent duhovno obolio tretman se sastoji od čitanja Kur'anskih ajeta (rukja) u trajanju od sat vremena pa na više. Nakon toga slijedi program terapije kako bi se klijent duhovno očistio. Ukoliko se radi o HIJAMI odnosno HIDŽAMI potrebno je prvo očitati nalaze da bi se znalo koje je točke potrebno raditi.

KAKO DO NAS?

Očekujemo Vaš dolazak u ulici Kralja Držislava 10 u Zagrebu. Za sve ostale informacije molimo nazovite broj telefona: 099-280-33-97 ili nas kontaktirajte preko e-maila: [email protected]

dr. Sherif Mohamed
doktor prirodne i energetske medicine,

Jedini licencirani hidžama terapeut na podrucju Hrvatske i šerijatski učač rukje

Šerifa Mohameda možete kontaktirati preko Facebook profila Sherif Mohamed

Facebook stranica: Liječenje Kur'anom-Duhovni Iscjelitelj. Hrvatska

Facebook grupe: Liječenje Kur'anom-Duhovni Iscjelitelj. Hrvatska

Kontakt svakim danom od 18-22h osim petak i nedjelje
00385/99-280-3397

Njegovom radu možete pročitati više na linku findhealthclinics.com/hr/zagrb/lijecenje/kur'anom.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top