Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Kakanj: Jubilarna manifestacija “Proljeće srca moga”

Kakanj: Jubilarna manifestacija “Proljeće srca moga”

U organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Kakanj održana je deseta, po redu, manifestacija “Proljeće srca moga”.

Ona je završnica projekta “Dani posvećeni ženi”, čiji je cilj podstaknuti i pravilno usmjeriti ženski aktivizam, osnažiti i pomoći žene muslimanke kroz edukativne, ibadetske, kulturne, socijalne i zabavne sadržaje kako bi se mogle nositi sa svim izazovima današnjeg vremena.

Programu su prisustvovale počasne gošće majke kakanjskih šehida, a u samom programu učešće su uzele: dr Iman Al Šaal iz Egipta, predstavnica Rijaseta IZ u BiH Džermana Šeta, predstavnica Muftijstva sarajevskog Sabrija Mehmedović, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka Dževada Šuško, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Kenela Zuko, profesorica Muvedeta Halilović i koordinatorica Aktiva žena MIZ Kozarac Refija Refka Arifagić. Izvedbom ilahija svoj doprinos ovogodišnjem programu dale su i članice hora Karađoz-begove medrese u Mostaru, djevojke iz hora Fondacije Tuba, solistice hora Asocijacije žena Medžlisa Kakanj, Ajla Begović izvedbom ilahije i Hana Panjeta interpretacijom sevdalinke.

Posebna čar manifestaciji dale su učači Kur na, predstavnice medresa i islamskih fakulteta u BiH.

Prigodnim govorom obratio se i glavni imam Medžlisa IZ Kakanj, mr.Sulejman ef. Čeliković, zaželivši da rad žena u svim medžlisima, na području BiH, bude potaknut i podržan.

Koorinatorica Asocijacije žena medžlisa Kakanj, Elvedine Plasto, je poručila da se natječemo u dobru, da timskim radom i kontinuiranim djelovanjem osnažujemo svoje džemate, jer nam je to emanet od Allaha.

Pored svih poruka koje su gošće uputile, posebnu emociju kod prisutnih izazvalo je obraćanje predsjednice Aktiva žena Medžlisa Kozarac, Refije Refke Arifagić, koja je kroz suze pokazala svoju radost, jer će Kakanj i Kozarac biti u projektu „Sestrinskih džemata“.

Simboličnim nazivom „Proljeće srca moga“ Asocijacija žena MIZ Kakanj, deseti put je poslala poruku ženama u BiH da probude svoj aktivizam, te svoja znanja i vještine usmjere u rad za dobrobit zajednice i džemata.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top