Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Južna longitudinala: Na Grbavici se grade magistrala, kružni tok i tuneli za pješake

Južna longitudinala: Na Grbavici se grade magistrala, kružni tok i tuneli za pješake

Dolaskom toplijeg vremena izvođači Euro-Asfalt i ŽGP nastavili su s radovima na južnoj longitudinali, odnosno gradskoj magistrali koja ide od aerodroma ka centru grada. Radovi se izvode od raskrsnice kod pekare AS prema stadionu Grbavica.

Kako je kazao Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euro-Asfalt, na tom potezu, u dijelu gdje je proširena saobraćajnica, trenutno se izmještaju vodovodne i kanalizacione instalacije i postavljaju nove. Očekuje da bi za 15 do 20 dana taj dio nove trake mogao biti asfaltiran.

– Proširenjem saobraćajnice dobit ćemo dvije nove trake, tako da će ukupno biti četiri trake plus pješačke staze, rekao je Ajanović.

On ističe da kod pekare AS, gdje treba da se gradi kružni tok, imaju velikih problema sa izmještanjem instalacija BH Telecoma, Sarajevogasa i Elektrodistribucije.

– Važno nam je da ove firme što prije izmjeste instalacije kako bismo mogli krenuti sa radovima na čitavom kružnom toku. Na tom dijelu će se raditi i četiri podzemna tunela – pothodnika. Najvjerovatnije da ćemo sada moći krenuti samo sa jednim, dodao je on.

Oslobođenje

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top