Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Juniori Bosne i Hercegovine prvaci svijeta u nogometu

Juniori Bosne i Hercegovine prvaci svijeta u nogometu

Na Mundialitu koje se održavalo 27 i 28 juna u Cirihu na stadionu Letzigrund juniori (2005 i 2006 godište) Bosne i Hercegovine postali su prvaci svijeta u nogometu.

Za naslov svijetskih prvaka pored naših predstavnika takmicili si se još: Grčka, Latinska Amerika, Hrvatska, Španija, Makedonija, Portugal, Švicarska, Kosovo, Turska i Italija. Nakon 10 utakmica po sistemu “svak sa svakim” naši juniori su sa 28 bodova i gol-razlikom 55:4 bili prvi na tabeli. U finalu na stadionu Letzigrund protiv drugoplasirane Italije bilo je dovoljno 1:0 za naslov prvaka svijeta.

Pored naslova svjetskih prvaka nezaboravni doživljaji za dječake ostat će sigurno i samo predstavljanje država prije prvenstva, ulazak na stadion uz pjesmu “Bosnom behar probeharao”, intoniranje himne BiH pred finalnu utakmicu, penjanje na podijum stadiona za proglašenje pobjednika, dodjele medalja i pehara kao i viorenja zastava BiH sa tribina stadiona uz neumorno navijanje roditelja i sugradjana tokom cikelog vikenda.

Iskrene čestitke prvacima:

Adilu Bešireviću, Anelu Seferu, Hamzi Kezo, Robertu Ćoriću, Adnanu Sejmenovicu, Emsedu Bajramiju, Amelu Hadžiću, Antoniu Maricu, Saidu Duranoviću i Alenu Tabakoviću kao i treneru Senadu Sariću.

mojuskok.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top