Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Judo Tim ON 1 i dalje najbolji: Sa 10 takmičara osvojili 12 medalja na državnom prvenstvu

Judo Tim ON 1 i dalje najbolji: Sa 10 takmičara osvojili 12 medalja na državnom prvenstvu

Judo Tim ON 1 iz Sarajeva osvojio je sa deset takmičara čak 12 medalja, na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održano početkom mjeseca u Vitezu.

Najbolji rezultat iz ovog kluba postigao je perspektivni judista Mustafa Hebib. On je postao najmlađi takmičar u historiji bh. juda, nakon što je sa 13 godina osvojio dva naslova. Hebib je osvojio naslov kadetskog viceprvaka države (U18) i naslov državnog prvaka za mlađe kadete (U15).

Osim Hebiba, sjajne rezultate na državnom takmičenju osvojili su ON 1 borci Selma Hajro, koja je postala prvakinja države u kategoriji kadeti (U18) i viceprvakinja BiH u kategoriji juniori (U21). Merjem Mulalić je prvakinja BiH u kategoriji U14. Dino Hajro postao je prvak države u kategoriji mlađi kadeti (U15).

Arslan Mulalić je prvak države u kategoriji U14 a Narin Handan viceprvakinja BiH za U12 kategoriju.

Ahmed Mulalić, Ali Handan i Amel Karić osvojili su na državnom prvenstvu bronzane medalje u kategoriji U14 a Zahra Handan bronzu za U12.

Karim Hebib, trener kultnog sarajevskog judo kluba „Bosna“ i predsjednik ON 1 sportske organizacije rekao je za NAP da su ovi rezultati plod rada i izuzetnog zalaganja takmičara ON1 Tima, uprave kao i stručnog tima koji radi sa ON1 takmičarima.

– Rezultat je to kvalitetnog i naprednog trenažnog judo programa koji se u našem timu sprovodi po svjetskim standardima – rekao je Hebib.

UNICEF je judo proglasio najboljim borilačkim sportom za mlade ljude, zbog čega je ovaj sport danas jedan od najmasovnijih u svijetu. Popularnost ovog sporta polahko raste i u Bosni i Hercegovini.

ON1 je jedan od najperspektivnih judo timova u BiH, koji radi u sastavu kluba Bosna. U ovom klubu školuju jedne od najtrofejnijih mladih judista u zemlji. Samo u posljednjih nekoliko mjeseci donijeli su više medalja sa prestižnih međunarodnih takmičenja, piše NAP.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top