Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Jači, zdraviji, pozitivniji: 3 načina da pojačate imunitet i „odbijete“ viruse i gripe

Jači, zdraviji, pozitivniji: 3 načina da pojačate imunitet i „odbijete“ viruse i gripe

Stigla je zima, sunca je sve manje, a bakterija i virusa sve više.

Ukoliko imate učestale prehlade i gripe, stalni osjećaj umora i malaksalosti, ili nedovoljno „elana“ i pozitivne energije, to su sve znaci da nam je imunitet oslabio, i da je potrebno da poduzmemo nešto da ga ojačamo!

U ovom mini-članku izdvajamo 3 najjednostavija načina da učinimo upravo to – te se vrlo brzo osjetimo snažnije, pozitivnije, i „odbijemo“ viruse i gripe!

  1. Čurekotovo ulje

Poslanik s.a.w.s. rekao je da „U sjemenu čurekota nalazi se lijek za sve osim smrti“ (hadis bilježe Buhari i Muslim) – Savremena naučna istraživanja sprovedena na univerzitetu u Južnoj karolini potvrđuju, dokazujući da sjeme čurekota sadrži preko 100 vitamina, minerala, i hranljivih tvari koji pozivitno utječu na ljudsko zdravlje.  Nijemci, pak dokazuju, da može da dovede organizam do samog vrhunca za samo 8-12 nedelja, u kakvom stanju odbacuje od sebe preko 150 bolesti!

Pored ostalog, čurekot sadrži željezo i omega-3 masne kiseline, koji su prijeko potrebni u ovim hladnim danima, te vitamine b1,b2,i b3 koji mogu da pomognu ako imate viška stresa.

Detaljan članak o čurekotovom ulju možete pročitati ovdje.

Ulje možete naručiti preko web-stranice https://safaproduct.com/product-category/ljepotaizdravlje/imunitet/

Lična iskustva i komentari preuzeti sa Facebook stranice „islam i zdravlje“

  1. Med

Med je već vijekovima poznat kao narodni lijek, među najboljim saveznicima za imunitet i zdravlje.

Med pospješuje proizvodnju bijelih krvnih zrnaca, koja su glavna odbrambena „vojska“ našeg imunološkog sistema, te naravno pomažu protiv virusa i bakterija.

Također med pomaže u skladištenju hranljivih materija, i sve što se uzima sa medom ide direktno u krvotok!

Zbog toga je preporučena kombinacija meda i čurekotovog ulja za daleko najbolji učinak!

Preporučujemo domaći planinski ili šumski med za imunitet, a iznad svega izdvajamo „čurekotov med“ (proizvode ga pčele koje se hrane isključivo čurekotom!) koji trenutno možete naći isključivo na web-shopu https://safaproduct.com/product-category/ljepotaizdravlje/imunitet/, kao i ostale proizvode.

Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.“ (Kur’an, Pčele, 68-69)

  1. Hurme

Hurme sadrže magnezijum, mangan, i selen, koji su neophodni za zdravlje kostiju i krvnog sistema.

Pored navedenog, liječe anemiju, čuvaju zdravlje srca, i izvanredan su izvor zdravih šećera, uključujući fruktozu, saharozu i glukozu, za instant-snagu!

Poslanik s.a.w.s je rekao: “Ko pojede sedam hurmi (datula) na tašte, taj dan mu neće naštetiti ni otrov ni sihr“. (hadis bilježi Buharija)

Opširniji članak o hurmama možete pročitati ovdje.

GDJE NABAVITI?

Trenutno najkvalitetnije čurekotovo ulje na našem tržištu, kao i med od čurekota možete nabaviti sa web-shopa https://safaproduct.com/product-category/ljepotaizdravlje/imunitet/

Tu su i saudijske (kraljevske) hurme, koje su izuzetno ukusne ali možda za 1 KM precijenjene (5KM za 1/2kg – vjerovatno zbog ukrasnog pakovanja). Međutim ukoliko naručite u paketu sa ostalim proizvodima, cijena je dosta povoljnija!

Iranske i druge saudijske hurme možete nabaviti povoljno i u supermarketu, a za ostalo www.safaproduct.com pruža daleko najbolji omjer cijene i kvaliteta!  Dostava na kućnu adresu, plaćanje pouzećem robe. (Samo BiH – za evropu minimalna narudžba 50KM, plaćanje putem žiro računa)

BONUS 1: Zem-zem voda i ostalo:

Pored navedenog, također preporučujemo C vitamin (šipak, narandža, limun) , aloe veru, i bijeli luk, a iznad svega zem-zem vodu za koju s.a.w.s kaže: “Najbolja voda na licu Zemlje je zemzem. U njoj se krije hrana za gladne i lijek za bolesne“

Hemijski elementi koji se nalaze u zem-zem vodi mogu se podijeliti pozitivne jone, poput onih natrijuma  kalcijuma (200 mg/l), kalijuma (20  mg/l) i magnezijuma (50 mg/l), te negativne jone, kao što su sumpor (372 mg/l), bikarbonati (3 66 mg/l), nitrati (273 mg/l), fosfati (0,25  mg/l)  i amonijak (6mg /l).

Svaki od ovih sastojaka igra važnu ulogu u vitalnim funkcijama ćelija ljudskoga tijela.

BONUS 2: Prestanak pušenja

Ukoliko ste pušač, znajte da pušenje znatno crpi Vašu snagu i slabi imunitet, pri tom uništavajući sve krvne ćelije.  Probajte da prestanete, a čitav trik je uvijeriti sebe da nam može biti BOLJE bez cigareta, jer cigarete ne donose ništa pozitivno.

Taj čitav „prijatan“ osjećaj kad „zapalimo“ je samo zbog toga što je već počelo odvikavanje od prethodne cigarete, a nova cigareta samo anulira simptome.  Nekad kad niste pušili osjetili ste se uvijek bolje, samo što je sada mozak asocirao svaku pozitivnu memoriju sa cigaretom.  Možda sada ne možete zamisliti kafu bez cigare, ali vjerujte, kafa će biti još bolja i ukusnija i još veći „ćejf“ jednom kada shvatimo da taj prijatan osjećaj nema veze sa cigarom.  A razgovor sa prijateljem bolji jer više kisika dopire do mozga te smo kreativniji i dovitljivi.  Ostaje još samo na drugi način da se opustite – duboko disanje, šetnje, kupanje, smijeh, itd. Sretno…

Posjetite https://safaproduct.com/product-category/ljepotaizdravlje/imunitet/ i ne zaboravite podijeliti ovaj članak sa prijateljima!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top