Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Izvršni odbor FEMYSO-a održao sastanak u Sarajevu

Izvršni odbor FEMYSO-a održao sastanak u Sarajevu

 Sastanku u Sarajevu, koji je održan tokom vikenda (06.08.-07.08.2016.),  je prisustvovalo devet članova IO FEMYSO iz Albanije, Makedonije,  Švicarske, Italije, Francuske, Švedske, Škotske i naše zemlje. AKOS je  član FEMYSO već 11 godina.

FEMYSO je osnovan 1996. godine u Švedskoj s ciljem okupljanja islamskih  i studentskih organizacija radi međusobne saradnje na promociji ljudskih  prava i sloboda, promocije slobode vjere i jednakopravnosti te borbe protiv rastuće islamofobije.

Asocijacija za kluturu, obrazovanje i sport -AKOS kao domaćin programa organizovala niz interaktivnih predavanja o različitim temama,apredavači su bili dr. Šukrija Ramić, mr. Sedad Dedić, mr. Kemal Obad.

Mnogi od učesnika susreta tokom vikenda su prvi put u Bosni i Hercegovini koja im se svidjela a najviše ih je impresionirala priroda naše zemlje, historijski objekti i prijatni ljudi.

Gosti su imali priliku večerati u nacionalnom restoranu Morića Han, prošetatiti Ferhadijom te posjetiti Plavu vodu u Travniku. Tokom boravka u Travniku su posjetili u Elči Ibrahim-pašinu medresu te travničku tvrđavu.

Gosti su zadovoljni posjetom te su obećali ponovo doći ali će sa sobom povesti još svojih sunarodnjaka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top