Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Izvršni odbor FEMYSO-a održao sastanak u Sarajevu

Izvršni odbor FEMYSO-a održao sastanak u Sarajevu

 Sastanku u Sarajevu, koji je održan tokom vikenda (06.08.-07.08.2016.),  je prisustvovalo devet članova IO FEMYSO iz Albanije, Makedonije,  Švicarske, Italije, Francuske, Švedske, Škotske i naše zemlje. AKOS je  član FEMYSO već 11 godina.

FEMYSO je osnovan 1996. godine u Švedskoj s ciljem okupljanja islamskih  i studentskih organizacija radi međusobne saradnje na promociji ljudskih  prava i sloboda, promocije slobode vjere i jednakopravnosti te borbe protiv rastuće islamofobije.

Asocijacija za kluturu, obrazovanje i sport -AKOS kao domaćin programa organizovala niz interaktivnih predavanja o različitim temama,apredavači su bili dr. Šukrija Ramić, mr. Sedad Dedić, mr. Kemal Obad.

Mnogi od učesnika susreta tokom vikenda su prvi put u Bosni i Hercegovini koja im se svidjela a najviše ih je impresionirala priroda naše zemlje, historijski objekti i prijatni ljudi.

Gosti su imali priliku večerati u nacionalnom restoranu Morića Han, prošetatiti Ferhadijom te posjetiti Plavu vodu u Travniku. Tokom boravka u Travniku su posjetili u Elči Ibrahim-pašinu medresu te travničku tvrđavu.

Gosti su zadovoljni posjetom te su obećali ponovo doći ali će sa sobom povesti još svojih sunarodnjaka.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top