Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Izvoz u Egipat: Vispakov espresso u kafeima i restoranima Kaira

Izvoz u Egipat: Vispakov espresso u kafeima i restoranima Kaira

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko plasirala je prve količine Vispak espresso kafe na tržište Egipta

 

Kompanija Vispak do sada nije izvozila u ovu zemlju, tako da je otvaranjem novog tržišta broj zemalja u koje Vispak izvozi povećan na ukupno 26.

– U prvom kontingentu isporučeno je 1,7 tona Vispakovog espressa. Isporuka je uslijedila nakon veoma uspješnog nastupa na sajmu u Kairu, gradu u kojem radi 15.000 kafea i restorana. Imamo velike planove sa Vispakovim espressom, ali i sa ostalim brandovima AS GROUP. Kvalitet i cijena koje imamo kod naših brandova u potpunosti su konkurentni velikim svjetskim proizvađačima, i to je za početak sasvim dovoljno, kazao je tom prilikom Muhamed Muzaferija menadžer izvoza kompanije Vispak.

Vispakov espresso jedan je od brandova ove kompanije iz Visokog sa najdužom tradicijom. Sa proizvodnjom se počelo 1974. godine. Espresso je pripremljen od najkvalitetnijih sorti sirovih kafa i namijenjen je poznavaocima dobre talijanske espresso kafe. To je kafa punog, bogatog okusa koji je intenzivan te ugodnog mirisa. Dobro pripremljena kafa ima kremastu, svijetlosmeđu boju.

Od 1987. godine pojavljuje se jedinstveno pakovanje od 1,5 kg koje se na tržištu zadržalo i danas. Sa ciljem što boljeg plasmana, usluge i praćenja ovog specifičnog dijela tržišta, formiran je HORECA segment koji u potpunosti prati kupce ove kafe, čiji je moto brza i efikasna usluga i dostava, te brz i pouzdan servis.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top