Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Izraelci doputovali u Zenicu: Hotel “Zenica” pod neviđenim osiguranjem

Izraelci doputovali u Zenicu: Hotel “Zenica” pod neviđenim osiguranjem

Izraelci u Zenicu doputovali pod velikom pratnjom policijskih snaga koje još od popodnevnih sati osiguravaju hotel “Zenica”, u kome će Izraelci boraviti do petka

 

 – Nogometna reprezentacija Izraela večeras je stigla u Zenicu, gdje će u petak odmjeriti snage s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, u kvalifikacijskom susretu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, javlja Anadolu Agency.

Izraelci su u Zenicu doputovali pod velikom pratnjom policijskih snaga koje još od popodnevnih sati osiguravaju hotel “Zenica”, u kome će Izraelci boraviti do petka.

Šef stručnog štaba izraelskog državnog tima Eli Guttmaan u Zenicu je doputovao sa 25 igrača.

Podsjestimo, velike mjere sigurnosti uoči dolaska Izraelaca poduzete su još danas, kada je policija uklonila sve automobile u blizini hotela “Zenica” u kojem odsijedaju gosti s Bliskog istoka.

Fudbalski savez Izraela izdao je proglas na osnovu kojeg su upozorili svoje igrače i članove delegacije da po dolasku u BiH ne izlaze iz hotela “Zenica” pogotovo ne u obilježjima države Izrael.

Fudbaleri Izraela jedini trening pred meč sa BiH imat će sutra na stadionu na kojem će se u petak, od 18 sati igrati susret.

Prethodno, od 17.30 sati održat će oficijelnu i obaveznu UEFA konferenciju za medije, piše Anadolu Agency.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top