Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Izgradnja sportske dvorane O.Š. “Mustafa Busuladžić“ u Dobroševićima

Izgradnja sportske dvorane O.Š. “Mustafa Busuladžić“ u Dobroševićima

Od ove školske godine učenici novogradske Osnovne škole „Mustafa Busuladžić“ u Dobroševićima dobit će novu sportsku dvoranu.

Radovi se privode kraju i prema najavama izvođača radova trebali bi biti završeni za nekoliko dana, kada će učenici i njihovi nastavnici dobiti prostor za sport i tjelesni odgoj.

Realizacijom ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz oblasti obrazovanja, planiranog Programom „Novi Grad 2020“ stanovnici naselja koja gravitiraju mjesnoj zajednici „Dobroševići“ nakon više od šest decenija, prvi put će dobiti ovakav sportski objekat.

„Završena je kompletna konstrukcija objekta zajedno sa krovnom, kao i fasada i stolarija, završavaju se malterski i hidroizolaterski radovi, a u narednim danima trebali bi biti završeni keramički i drugi finalni radovi, nakon čega će se vršiti insatliranje opreme, te stavljanje u funkciju objekta“, kazao je Emir Isić, direktor firme G.D Konstrukcije.

Vrijednost radova koje zajednički finansiraju Općina Novi Grad i Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS-a iznosi oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka.

Škola u Dobroševićima jedna je od najstarijih, izgrađena je davne 1957. godine i od tada nikada nije imala salu za sport.

Izgradnjom sportske dvorane učenicima ove škole konačno će biti omogućeni normalni uslovi za sportske aktivnosti i časove tjelesnog i zdravstvenog odgoja, jer su se do sada obavljali u školskim hodnicima i dvorištu škole.

Školu pohađa 530 učenika sa prostora Ahatovića, Dobroševića, Bojnika, Rječice, Reljeva i drugih okolnih naselja.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com