Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Izdanju Centra za napredne studije: “Sloboda vjere ili uvjerenja: Priručnik”

Izdanju Centra za napredne studije: “Sloboda vjere ili uvjerenja: Priručnik”

Krajem mjeseca septembra 2015. godine, u izdanju Centra za napredne studije, iz štampe je izišla publikacija naslovljena sa “Sloboda vjere ili uvjerenja: Priručnik”. Radi se o prijevodu izabranih tekstova iz obimnog priručnika originalnog naslova Facilitating Freedom of Religion or Belief: A Deskbook čiji su urednici Tore Lindholm, W. Cole Durham, Jr. i Bahia G. Tahzib-Lie. Priručnik su sa engleskog na bosanski jezik preveli Nedim Begović i Azra Mulović.

Prijevod i objavljivanje ovog izbora podržao je Norveški centar za ljudska prava iz Osla (Norwegian Centre for Human Rights). U procesu dobijanja podrške ključnu ulogu odigrali su profesor Tore Lindholm i dr. Lena Larsen. Vlasnik izdavačkih prava Koninklijke Brill NV iz Leidena bio je vrlo susretljiv prilikom dogovora oko uvjeta pripreme i izdavanja ove publikacije. Centar za napredne studije najiskrenije im zahvaljuje na pomoći.

Ovdje možete u cjelosti preuzeti Uvod priručnika čiji su autori urednici Priručnika i Nazila Ghanea, te tekst Ehlimane Memišević, više asistentice sa Pravnog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Tekst pod nazivom “Savremeno regulisanje slobode religije ili uvjerenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori” nije dio izvornika, već je posebno napisan za izdanje Priručnika na bosanskom jeziku.

PREUZMITE DOKUMENT (format: PDF, veličina: 279KB)

PREUZMITE DOKUMENT (format: PDF, veličina: 195KB)

cns.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com