Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Izašao Godišnjak Udruženja “Prosvjetitelj” za 2015.

Izašao Godišnjak Udruženja “Prosvjetitelj” za 2015.

Udruženja “Prosvjetitelj” izdalo je svoj Godišnjak za 2015. godinu. Na skoro dvjesto stranica nalaze se aktivnosti Udruženja u 2015. godini.

Ukoliko prelistate Godišnjak za 2015. vidjećete da Udruženje “Prosvjetitelj” konstantno radi na, u ime Boga, popravljanju našeg stanja. Mnoštvo aktivnosti je obilježilo 2015. Na stotine aktivnosti, humanitarnih akcija, sportskih događaja, posjeta, projekata stoje iza nas u 2015. Tako će, ako Bog da biti i u 2016.

Treba li se zadovoljiti ovim? Dakako da ne treba. Uvijek treba težiti boljem, većem. Udruženje “Prosvjetitelj” sasvim sigurno, uz Božiju pomoć ide tim putem. Da naredna, i svaka iduća bude još bolja i uspješnija, da budemo još više na usluzi našem narodu i državi, da svaki dan bude obilježen tom težnjom, biti bolji, uspješniji, jači.

Naravno, taj put nije lahak. Na tom putu postoje iskušenja, teškoće, odricanja. Međutim, znamo li šta je cilj sve se to prebrodi.

Zato veliko hvala svim članovima, svim timovima “Prosvjetitelja kako u BiH, tako i u dijaspori.svim našim simpatizerima. Hvala i svim partnerskim organizacijama.. Neka im, pored nagrade od Uzvišenog Boga koja ih, ako Bog da, čeka ove aktivnosti koje se nalaze u Godišnjaku za 2015. budu podstrek da još odlučnije krenu u 2016. Sudeći po prvom mjesecu 2016. to će, ako Bog da i biti tako, stoji u uvodu glavnog urednika Alema Dedića.

Godišnjak možete preuzeti na ovom linku:

 http://prosvjetitelj.info/publikacije/godisnjak/Godisnjak-2-2015.pdf

Priredio: Alem Dedić

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top