Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > IZ neće sarađivati sa organizacijama koje unose razdor među vjernike u BiH

IZ neće sarađivati sa organizacijama koje unose razdor među vjernike u BiH

Islamska zajednica u BiH želi pospješiti promociju ljudskih vrijednosti, naročito u onim mjestima gdje ona još uvijek ne može odgovoriti potrebama vjernika u dovoljnoj mjeri, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iz tog razloga IZ ponudila je saradnju svim organizacijama islamskog određenja, koje djeluju na području BiH. Ova odluka donesena je na sjednici IZ krajem prošle godine. Na čelu komisije, koja je pravila Platformu, bio je slovenski muftija dr. Nedžad Grabus.

Rukovodilac ured za odnose s javnošću IZ Ekrem Tucaković kazao je za NAP kako je IZ spremna sarađivati sa svim nevladnim organizacijama, fondacijama i asocijacima koje se s punim uvažavanjem odnose prema vjerskoj tradiciji Bošnjaka, izuzev onih organizacija koje unose razdor i nesuglasice među vjernike BiH.

– U nekim područjima IZ možda ne može odgovoriti potrebama vjernika u potpunosti, jer nema dovoljne resurse. Međutim, širenje dobra i odvraćanje od zla, što je glavna misija IZ, može se ostvariti i kroz određene nevladine organizacije – reko je Tucaković za NAP.

 

nap.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top