Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > IUS poziva srednjoškolce iz cijele BiH na zimski kamp mladih informatičara

IUS poziva srednjoškolce iz cijele BiH na zimski kamp mladih informatičara

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) organizator je četvrtog Zimskog kampa mladih informatičara “BHOI”, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o mjestu na kojem će učesnici moći steći vrijedna iskustva i znanja iz različitih oblasti takmičarskog programiranja u programskom jeziku “C++”, te upoznati prijatelje iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pravo na učešće imaju učenici svih srednjih škola na području zemlje, bilo da je riječ o apsolutnim početnicima ili o učenicima s višegodišnjim programerskim iskustvom.

Dinamika kampa predviđa svakodnevna trosatna predavanja i četverosatne vježbe na računaru, dok će u večernjim satima biti organizirane dodatne prigodne prezentacije i predavanja.

Kamp će biti organizovan u dvije etape, od 25. do 29. januara i od 1. do 5. februara, u domu stipendista fondacije “Izvor nade” i prostorijama IUS-a.

Kako navode iz IUS-a, svi učesnici će dobiti certifikate o završenom kampu, a oni koji se na takmičenju posljednjeg dana pokažu kao najbolji, dobit će i vrijedne nagrade.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top