Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > IUS je najbolji privatni i drugorangirani univerzitet u BiH

IUS je najbolji privatni i drugorangirani univerzitet u BiH

Prema posljednjem izvještaju Webometrics-a, objavljenom 31. januara 2017. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) dospio je na drugo mjesto na rang listi najboljih univerziteta u državi. Činjenica da je čak 77 bosanskohercegovačkih univerziteta učestvovalo u selekciji čini ovaj uspjeh još značajnijim. IUS je drugu godinu zaredom proglašen kao najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini, na osnovu kvaliteta, aktivnosti i opredijeljenosti za visoke standarde u obrazovanju. Ovaj izvještaj je najbolji pokazatelj napretka IUS-a u pogledu obrazovanja, te posvećenosti u primjenjivanju najsavremenijih obrazovnih metoda.

 U proteklih 13 godina, ova visokoobrazovna institucija nudi veoma kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na sva tri ciklusa studija. Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio evropskim standardima. Tokom dodiplomskog i postdiplomskog studija, studentima se nudi kvalitetan intelektualni ambijent na 21 studijskom programu u okviru 5 fakulteta.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu  studentima omogućava otvoreno, tolerantno, međunarodno okruženje, gdje mladi ljudi imaju priliku steći nova i razmijeniti postojeća znanja i iskustva sa studentima i profesorima, ali i sa renomiranim gostujućim predavačima.

IUS nastoji  postati glavni univerzitetski centar na Balkanu, koji će povezivati Istok i Zapad, te i istraživački centar sa sveobuhvatnom izvrsnošću i kvalitetom čiji studenti će biti konkurentni na domaćem i međunarodnom tržištu rada, te postati sposobne vođe socio-ekonomskog razvoja društva.

I u budućnosti IUS će se truditi nizati uspjehe u razvoju viskoškolskog obrazovanja kroz sopstveni rad i dostignuća, te kroz različite programe i projekte.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top