Vijesti iz svijetaZanimljivosti

Italija: Halal Parmigiano Reggiano je najnagrađivaniji sir na svijetu

„Idemo kući uzdignute glave nakon što smo se borili sa 4.079 sireva iz 48 zemalja, ostavljajući nas sa 126 medalja od 174 takmičarske prijave.”

Međunarodni žiri sastavljen od 250 stručnjaka dodijelio je Parmigianu Reggianu 126 medalja, od kojih je 7 bilo u kategoriji Super Gold.

Parmigiano Reggiano je postigao najbolji rezultat ikada na World Cheese Awards 2021, osvojivši 126 medalja. World Cheese Awards je najvažnije takmičenje sireva na svijetu koje se ove godine održalo u Oviedu u Španiji u okviru Međunarodnog festivala sira od 3. do 6. novembra. Međunarodni žiri se sastojao od 250 stručnjaka koji su Parmigianu Reggianu dodijelili rekord svih vremena od 7 super zlatnih medalja , od kojih su 6 osvojile mljekare iz nacionalnog tima. Parmigiano Reggiano je najnagrađivaniji sir na svijetu i osvojio je najviše Super zlatnih medalja od svih konkurenata.

Ove godine, Parmigiano Reggiano National Team — udruženje 96 mljekara koji proizvode sir  — bila je najveća ikad zajednička misija u inozemstvu koja promoviše talijanski sir, s 10 mljekara više uključenih nego 2019. godine, piše Halal Focus.

Reprezentacija Parmigiano Reggiano

Nicola Bertinelli, predsjednik konzorcijuma Parmigiano Reggiano, komentirao je: „Parmigiano Reggiano je još jednom pokazao kvalitete sira koji je jedinstven u svijetu. Vraćamo se kući uzdignute glave nakon što smo se borili sa 4.079 sireva iz 48 zemalja, ostavljajući ukupno 126 medalja od 174 takmičarske prijave. Ovaj uspjeh je izvor ponosa za cijeli lanac snabdijevanja, koji svakodnevno uključuje hiljade uzgajivača i 307 zanatskih mljekara u potrazi za apsolutnom izvrsnošću.”

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button