Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Istražujemo: Ko je vozač koji je usmrtio pješakinju na Dolac Malti

Istražujemo: Ko je vozač koji je usmrtio pješakinju na Dolac Malti

U ponedjeljak  (4.maja 2015.) navečer je u Sarajevu lišen slobode dvadesetjednogodišnji vozač Audija A3 koji je, prema izjavama svjedoka, na ivici trotoara udario tridesettrogodišnju pješakinju Sabahetu Šerifi koja je preminula na putu prema bolnici. Saobraćajna nesreća se dogodila oko 17:35 sati u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Naš portal iz pouzdanih izvora saznaje da se radi o vozaču Faruku Karaliću iz Gornjeg Vakufa koji studira u Sarajevu. 

Ovo je još jedan u nizu slučajeva koji su nemarom mladića željnih brze vožnje i dokazivanja autima koje su im „poklonili“ njihovi roditelji prouzrokovali smrt nedužnih pješaka.

Opširnije o ovom slučaju možete čitati na portalu source.ba

Smrtonosni niz na sarajevskim ulicama

Podsjećamo na slučajeve sedamdesetdevetogodišnje H.Đ koja je poginula u sarajevskom naselju Nedžarići u saobraćajnoj nesreći 23.septembra 2013. godine, Have Šljivić Dovadžija, koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći također u Nedžarićima 1. aprila 2014. godine, Josipe Knežević, koja je smrtno stradala u sarajevskom naselju Pofalići 31. oktobra 2014. godine.

Iz ovih događaja roditelji koji su imućni da mogu svojoj djeci obezbijediti sve što im treba, moraju izvući pouku da djecu navikavaju na rad da sebi zarađuju za život te da im ne čine „medvjeđu uslugu“ sa poklanjanjem bijesnih automobila.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da paze na pješake koji su naosjetljivija kategorija učesnika u saobraćaju.

AKOS je učestvovao u organizaciji protesta 6. aprila 2014. godine u Sarajevu kada je na slobodu pušten vozač koji je usmrtio na pješačkom prelazu Havu Šljivić Dovadžija. Protest je podržalo preko 2300 građana. Također, portal Akos.ba prati suđenje optuženom za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Hava. Uspjeh navedenih protesta je da su tužitelji u svim kasnijim slučajevima saobraćajnih nesreća sa smrtnim posljedicama odmah tražili pritvor za osumnjičene.

Redakcija Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top