Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Istanbul: Počeo rada agencije Anadolije na perzijskom jeziku

Istanbul: Počeo rada agencije Anadolije na perzijskom jeziku

Servis na perzijskom jeziku otvoren je u Regionalnoj direkciji AA u Istanbulu, a istovremeno su danas upriličeni svečani prijemi u Istanbulu i u Teheranu, gdje je otvoren Regionalni ured AA

  S ciljem ulaska u red najuticajnijih i najboljih novinskih agencija svijeta, Anadolu Agency (AA) je danas otvorila i servis na perzijskom jeziku koji je deveti servis na različitim jezicima.

Servis na perzijskom jeziku otvoren je u Regionalnoj direkciji AA u Istanbulu, a istovremeno su danas upriličeni svečani prijemi u Istanbulu i u Teheranu, gdje je otvoren Regionalni ured AA.

Prijemu u Istanbulu prisustvovao je zamjenik generalnog direktora AA i glavni urednik Metin Mutanoglu.

Servis je već neko vrijeme kroz probni period sa velikim trudom i preciznošću postavio svu potrebnu infrastrukturu za današnje svečano otvaranje, a ovaj servis će biti na usluzi medijima u Iranu, Afganistanu i Tadžikistanu.

Mediji perzijskog govornog područja će od danas biti preko AA snabdijevani vijestima o dešavanjima u cijelom svijetu.

Na ovaj način Anadolu Agency će biti u mogućnosti da brže i efikasnije distribuiše vijesti o događajima koji se dešavaju na prostoru Irana, Afganistana i Tadžikistana.

Perzijski je deveti jezik u sistemu Anadolu Agency. Za sada, vijesti se objavljuju na turskom, engleskom, arapskom, BHS (bosanski, hrvatski, srpski) jezicima, ruskom, kurdskom, francuskom i albanskom jeziku.

Povodom 100. godišnjice, Anadolu Agency (AA) do 2020. godine planira vijesti objavljivati na 11 različitih jezika. 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com