>
Ispred Tehničke škole u Sarajevu spomen-obilježje Denisu, Editi i Selmi Ispred Tehničke škole u Sarajevu spomen-obilježje Denisu, Editi i Selmi

Ispred Tehničke škole u Sarajevu spomen-obilježje Denisu, Editi i Selmi

Vijesti iz zemlje 13/02/2018 Redakcija 1

U parku ispred Tehničke škole u Sarajevu početkom 2019. godine trebalo bi biti izgrađeno spomen-obilježje Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić.
Tweet Share 0 Reddit +1 Pocket LinkedIn 0 O izgradnji spomen-obilježja Denisu, Editi, Selmi, ali i ostalim žrtvama nasilja, sličnih onome u kojem je... Ispred Tehničke škole u Sarajevu spomen-obilježje Denisu, Editi i Selmi

O izgradnji spomen-obilježja Denisu, Editi, Selmi, ali i ostalim žrtvama nasilja, sličnih onome u kojem je tragično preminuo i dječak Mahir Rakovac, u Sarajevu su danas razgovarali predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić, predsjednik Udruženja mladih “Denis Mrnjavac” Vedran Ljevarević, zamjenik gradonačelnika Milan Trivić i savjetnik načelnika Općine Centar Osmo Babić.

Kako je najavljeno, Kanton Sarajevo, Grad i Općina Centar pokrenut će sve neophodne aktivnosti u cilju što skorijeg početka izgradnje spomen-obilježja, koja bi trebala biti okončana početkom naredne godine.

Predsjedateljica Babić kazala je da je ovo važan projekt za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Kako je iz Pres-službe KS saopćeno, spremnost za učešće u projektu iskazali i predstavnici općina Bugojno i Bosanska Krupa gdje su rođene tragično preminule Edita i Selma.

TVSA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.