Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Ismail je pravi borac i istinski primjer za sve nas VIDEO

Ismail je pravi borac i istinski primjer za sve nas VIDEO

Ismail Zulfić šestogodišnji junak na nedavnom plivačkom mitingu u Zagrebu osvojio je zlato.

Bazen mu predstavlja apsolutno sve, a na treninge u Sarajevo ( Olimpijski bazen) dolazi dva puta sedmično čak iz Zenice.

Njemu je jako bitno da pobijedi. Njegovi roditelji su bili na takmičenju i, kad je osvojio zlato, poteklo je jako puno suza radosnica.

Radio BIR je razgovarao sa njegovim trenerom Amelom Kapom koji je istakao da je upravo Ismail njegov ponos i satisfakcija za sve što radi.

Ismail Zulfić šestogodišnji dječak iz Zenice, koji je rođen bez obje ruke i s deformisanom jednom nogom, dok su mu na drugoj nozi spojeni prsti osvojio je zlatnu medalju na 9. regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom.

Kapo trenira djecu s invaliditetom, a s njima je došao u Zagreb na 9. regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za invalidne osobe i postigao nevjerovatne rezultate.

Za Radio BIR govorili su i roditelji ovog malog heroja.

Ismail je pravi borac, ne dopušta da na njemu vidite hendikep, tvrde njegovi roditelji. Unatoč invaliditetu, šestogodišnjak ruši sve predrasude. Čim je svladao strah, nije više htio izaći iz vode, a danas su mu treninzi i bazen sve.

Poslušajte ovu nevjerovatnu priču u ponedjeljak 15.05.2017 godine u Sportskom Mozaiku Radija BIR.

Emisiju uređuje i vodi Bakir Silajdžić

bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top