Vijesti iz zemlje

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću organizira naučnu konferenciju o migracijama

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću 24. oktobra (subota) organizira IV naučnu konferenciju pod nazivom “Migracije u savremenom dobu – uzroci i posljedice”.

Konferencija će se održati u amfiteatru IPF-a, a obuhvatit će tri sesije: „Utjecaj lokalnih migracija na Bosnu i Hercegovinu“,  „Utjecaj globalnih migracija na Bosnu i Hercegovinu“ te  „Status migranata u ‘tuđim’ zemljama“.

Pored prezentacija autora radova, naučnu konferenciju o aktuelnom fenomenu migracija obogatit će i izlaganja stručnjaka iz prakse, kako nevladinog sektora, tako i predstavnika vlasti u USK-u.

„Fakultet će u subotu okupiti stručnjake sa nekoliko univerziteta iz zemlje i svijeta. Prvobitno je bilo planirano da konferencija bude održana u junu ove godine, ali je Organizacioni odbor donio odluku da se zbog pogoršane epidemiološke situacije ista prolongira za oktobar. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje IPF u Bihaću realizira na planu unapređenja naučno-istraživačkog rada. Raduje me da su naši profesori, i pored veoma kompleksne zdravstvene situacije u svijetu, bili izuzetno aktivni na polju naučno-istraživačkog rada, što je rezultiralo objavljivanjem nekoliko naučnih djela i tri zbornika radova, što je doista veliki uspjeh“ – ističe dr. Hajrudin Hodžić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button