Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Islamska zajednica u BiH osudila ratnohuškačku retoriku

Islamska zajednica u BiH osudila ratnohuškačku retoriku

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje ratnohuškačku retoriku koja se posljednjih dana kreira u nekim političkim centrima susjednih zemalja i koja prijeti da naruši ionako slab proces povratka povjerenja u regionu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Islamska zajednica u BiH zbog svoje moralne i društvene odgovornosti apeluje na sve političke i medijske aktere u domovini i regionu da pokažu odgovornost za našu zajedničku budućnost. Zajednica također upozorava svoje članove, muslimane u domovini i domovinskim zemljama, ali i druge građane, da ne nasjedaju na lažne vijesti, političke spinove i propagandu koja za cilj ima političke interese na račun uspostavljanja povjerenja i istine među našim narodima”, saopćeno je iz IZ BiH.

Islamska zajednica je pozvala medije na odgovoran rad.

“Posebno apelujemo na medije i njihove vlasnike da odgovorno rade svoj posao i da u javni diskurs ne uvode pojmove kakvi su ‘klanje’, ‘rat’, ‘napadi’, ‘najveći neprijatelji našeg naroda’ i sl”, poručeno je iz IZ BiH.

“Nadamo se da smo iz proteklog rata naučili kako je malo laži, nepovjerenja i neodgovornih politika potrebno da se izazove sukob koji je u konačnici rezultirao genocidom nad bošnjačkim narodom. Narod koji je bio najveća žrtva tih sukoba ne može dozvoliti da mu se prijetnjama ratom ili opstojnošću države uskraćuje pravo da slobodno politički promišlja i da artikuliše svoje političke interese”, zaključeno je u saopćenju Islamske zajednice u BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com