Vijesti iz zemlje

Islamska zajednica pokrenula bračna savjetovališta u Travniku i Tuzli

U Medžlisu Islamske zajednice Travnik počelo je s radom „Savjetovalište za brak i porodicu“. Savjetovalište u svom programu obuhvata sadržaje koji tretiraju lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i takvim programom i djelovanjem doprinose afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti.

Lejla Bešo Hasković kazala je da će se ovim putem nuditi konsultacije i savjeti.

– Kroz multidisciplinarni pristup i stručne osobe poput psihologa, pedagoga i pravnika, pružat ćemo usluge individualno, predbračnog, bračnog savjetovanja. Također, pružat ćemo savjete o vjerskim pitanjima – navela je ona.

Savjetovalište za prak i porodicu je pored Travnika. pokrenuto i u Medžlisu Islamske zajednice Tuzla, sa istim ciljem i programom. Elmedina Osmić Brzović istakla je da će savjetovalište biti dostupno širokom krugu korisnika/džematlija.

– Korisnicima naših usluga garantujemo pravo na privatnost, povjerljivost i diskreciju. Pored savjetodavnih usloga će biti uključeni različiti edukativni sadržaji, kao što su predavanja, radionice, seminari – navela je ona.

Sve informacije o navedenom projektu i njegovim uslugama mogu se dobiti direktno u prostorijama MIZ Travnik, putem kontakt telefona 030/509-025 i putem e-mail adrese savjetovaliste.travnik@gmail.com, te u prostorijama MIZ Tuzla, putem kontakt telefona 035/ 276 509 i putem e-mail adrese savjetovaliste@medzlistuzla.ba.

Preporod.info

Povezani članci

Back to top button