Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Islamska vjerska zajednica Austrije u posjeti Agenciji za certificiranje halal kvalitete

Islamska vjerska zajednica Austrije u posjeti Agenciji za certificiranje halal kvalitete

Agenciju za certificiranje halal kvalitete posjetila je delegacija Islamske vjerske zajednice Austrije (IGGO) koju je predvodio predsjednik gospodin Umit Vural.  Delegaciju je primio direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić i predsjednik Upravnog odbora Agencije, mr. Ahmed Hatunić.

Na sastanku, održanom u prostorijma Agencije, predstavljena je uloga i značaj Agencije, te ostvareni rezultati u oblasti halal industrije na BiH i međunarodnom nivou. Također, razgovarano je o mogućnostima saradnje i razmjeni iskustava na području halal certificiranja i rada Agencije za certificiranje halal kvalitete i odjela za halal certificiranje IVZ Austrije.

Shodno svojim mogućnostima Agencija će pružiti pomoć Islamskoj vjerskoj zajednici Austrije (IGGO) i odjelu za halal certificiranje na uspostavljanju sistema halal certificiranja po uzoru na uspostavljeni model u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top