Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Islamofobin: Pogledajte satiričnu reklamu koja “liječi islamofobiju”

Islamofobin: Pogledajte satiričnu reklamu koja “liječi islamofobiju”

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR) vodeća američka organizacija za zaštitu građanskih prava muslimana pokrenula je satiričnu javnu kampanju kako bi izazvala sve veću islamofobiju u Americi.

Na svojoj stranici CAIR navodi: “Djelimično potaknuti antimuslimanskom retorikom javnih ličnosti poput Donalda Trumpa i drugih kandidata GOP-a odlučili smo da pokrenemo Islamofobin. Nadamo se da ćemo sa Islamofobinom odagnati ozbiljan problem na duhovit i šaljiv način. Kupite i dijelite Islamofobin kako biste nam pomogli da razbijemo islamofobiju”.

Označen kao olakšanje za multisimptomatičnu hroničnu islamofobiju, lijek je zapravo zvakaća guma bez šećera, je dostupan na internetu i njegova namjena je da liječi ‘slijepu netoleranciju, nepromišljenu netrpeljivost, iracionalni strah od muslimana, …

“Oni koji već vjeruju u vjerske različitosti, toleranciju i uzajamno razumijevanje ne trebaju koristiti ovaj proizvod. Za one koji imaju netrpeljive stereotipe prema muslimanima i pretplaćeni su na islamofobične teorije zavjere, upotreba ovog proizvoda može dovesti do osjećaja kajanja i/ili krivice”.

Kampanja slijedi tradicionalni farmaceutsku reklamnu kampanju te navodi da Islamofobin ‘može dovesti do mirnog suživota’ a neželjeni efekti mogu uključiti ‘gubitak islamofobije i netrpeljivosti, razvoj racionalnog razmišljanja, i omogućava vam da vidite ljude onakvim kakvi zaista jesu’.
Nuspojave Islamofobina mogu uključivati ‘srdačna osjećanja prema muslimanima, imigrantima ili izbjeglicama i ‘alergiju na antimuslimansku netrpeljivost”.

“Pozovite svog doktora ukoliko se islamofobija pogorša ili se vrate islamofobična osjećanja”, poručuje se u kampanji.

islambosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top