Vijesti iz zemlje

Islamic Relief u Sarajevu organizovao ljetnu školu za 150 djece

Organizacija Islamic Relief u Sarajevu je organizovala ljetnu školu za djecu siročad, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukupno 150 djece u tri odvojene grupe, u periodu od 1. jula do 9. augusta, je u prelijepom ambijentu Maarif škole provelo po pet dana u društvu volontera Islamic Reliefa iz Kanade i BiH.

Djeca su bila u prilici svo vrijeme unapređivati svoje vještine kroz interaktivne radionice, igre i druženje sa volonterima komunicirajući isključivo na engleskom jeziku.

Za djecu su organizovane posjete muzejima, izleti i sportske aktivnosti.

Za svako od djece koja su učestovala u ljetnoj školi su obezbijedili kupovinu odjevnih artikala u iznosu od 80 KM.

U saradnji sa KJU Porodično savjetovalište održana je radionica o temi “Mladi i internet“.

Kroz interaktivne igre, kao i gledanje kratkih video uredaka koji ilustruju primjere kako djeca mogu postati žrtve na internetu, učesnici su proširili svoje znanje o prednostima i opasnostima koje internet nosi sa sobom, te su uvidjeli važnost sigurnog korištenja društvenih mreža.

Uručivanjem diploma za djecu kao i volontere koji su učestovali u realizaciji ovog projekta završena je ljetna škola pod nazivom “INSPIRE Bosnia 2019.”

Da su ostvarili cilj, a to je obradovati i učiniti ljetni raspust zanimljivijim djeci koja inače, nisu u prilici otići na more ili otputovati bilo gdje sa svojim starateljima, dokaz su bile suze na licima volontera i djece zbog završetka škole.

Islamic Relief već duži niz godina organizira ovakve aktivnosti za svoje štićenike, ali ovogodišnja ljetna škola je bila pravo osvježenje za sve.

U saradnji sa partnerima iz Islamic Relief Kanade planirano je održavanje sličnog programa i za narednu godinu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button